Skip to main content
De Gangmoakers bouwen grote carnavalswagen
Geschreven door: Toine van Balkom

De Gangmoakers bouwen grote carnavalswagen


Over drie weken barst het carnaval weer los in het Pinnekleuversgat. Zaterdag 13 februari zal de optocht vanaf 13:30 uur weer door de straten van het Pinnekleuversgat trekken. De Gangmoakers (13 en 14 jaar) zijn al maanden druk in de weer om hun carnavalswagen op tijd klaar te hebben. Zij zijn druk bezig de achterstand in te halen die zij opgelopen hebben door het koude en natte weer in de kerstvakantie en de week erna. De redactie trof de groep bouwers aan tijdens het diner (friet en frikandellen) in de schuur van de familie van Dijck aan de Akkerstraat.

 

de Gangmoakers

 

De Gangmoakers bestaan uit elf heren (Tim van Trier, Nick Dieker, Gijs van de Heuvel, Gijs Geboers, Bart Jansma, Ruud van Dijck, Dirk Kroot, Wessel Schilders, Wout Abrahams, Nard Boers en Guus Abrahams) en vijf dames (Esther van de Sande, Sophie Holthausen, Maud Soetens, Jeske van Pelt en Linda Geboers). Tim van Trier: “We hebben inderdaad een achterstand opgelopen door het winterweer in de kerstvakantie, maar we zijn deze achterstand snel aan het inhalen. We gaan immers voor de eerste plaats, dus we zorgen wel dat alles voor de carnaval netjes klaar is.” Het is het tweede jaar dat de Gangmoakers een wagen bouwen. Voorheen deden zij altijd mee met loopgroepen. Nick Dieker: “Ons thema is Patatje Oorlog en verder kan ik nog niets verklappen. Dat zal iedereen op zaterdagmiddag tijdens de optocht wel zien. We hebben er in ieder geval ook een mooie act en een dansje bij.”

 

 

Er wordt op dit moment nog druk geverfd. Ook wordt er volop geplakt aan de tweede grote kop, zoals op de foto te zien is. Tim van Trier, “We vinden het wel erg jammer dat er niet veel meer wagens gebouwd worden in het Pinnekleuversgat.” Dat laatste beamen de anderen ook meteen. De Gangmoakers zullen er in ieder geval bij zijn in het Pinnekleuversgat en ze zullen ook meedoen op zondagmiddag 14 februari in het Pezerikkengat. En als redactie kan ik verklappen dat deze wagen zeker hoge ogen zal gooien bij de jury en toeschouwers tijdens de optocht. Gift dé marusefkusdur!!

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?