Skip to main content
Biest-Houtakker gaat de strijd aan met kernen uit de Kempen
Geschreven door: Stichting Wel Gement

Biest-Houtakker gaat de strijd aan met kernen uit de Kempen


Kaart_DD_1_6_10.ashx

Op 1 juni is de inschrijving voor de Dorpenderby gesloten. 80 projecten zijn aangemeld, waarvan 10 (stand op 8 juni) uit de Kempen. Voor Wel Gement uit Biest-Houtakker betekent dit een kans van 1 op 10 om een finaleplek te bemachtigen. De Stichting die dankzij de inzet van vele vrijwilligers elk jaar weer tal van activiteiten en initiatieven organiseert heeft er alle vertrouwen in. Een breed draagvlak; zeker 100 vrijwiligers die hun schouders eronder zetten met carnaval en andere evenementen. Uit de winst van deze activiteiten, maar ook uit de verkoop van de dorpslikeur ‘Biest Regentje’, ontvingen diverse initiatieven vanuit de inwoners al een subsidie. Allemaal initiatieven die de leefbaarheid van ons dorp stimuleren.

Op zaterdag 10 juli worden de finalisten (uit de 9 reconstructiegebieden) op het Provinciehuis in Den Bosch ontvangen door Gedeputeerde Brigite van Haaften. Deze finalisten ontvangen in ieder geval al 10.000 euro, waarmee het project verbeterd of gepromoot kan worden.

Zit Biest-Houtakker hierbij? We hopen het van harte!

Meer info over de dorpenderby en de ingeschreven projecten vindt u op de website van Provincie Noord Brabant (link rechtsboven: Logo Brabantse Dorpenderby)

 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?