Skip to main content
Biest-Houtakker: “Stemmen op stichting Semmy”

Biest-Houtakker: “Stemmen op stichting Semmy”


Vorig jaar attendeerde onze dorpsgenote Suzanne Colsen ons via haar dartvereniging in Moergestel op een activiteit voor de Stichting Semmy. Nu speelt hierop een vervolg waarvoor wij uw aandacht vragen:

Stemmen op Stichting Semmy !

 

Wat is het 3M Fonds?

Binnen het wereldwijde ‘Community Giving Program’ van 3M heeft elke dochtermaatschappij een eigen programma dat aansluit op de lokale cultuur, gemeenschap en omgeving. 3M Nederland heeft in 2008 het 3M Fonds opgericht. Daarmee worden goede doelen en niet-commerciële organisaties ondersteund. Het fonds bestaat uit de Grote Gift, Helpende Hand en Kennis Kamer.

 

De Grote Gift is een jaarlijkse donatie aan een Goed Doel in Nedeerland. Dat Goede Doel zou kunnen zijn de stichting Semmy.

In Nederland krijgen jaarlijks 125 kinderen te maken met een hersentumor. In ongeveer 15% van de gevallen gaat het daarbij om een hersenstamtumor. Voor onderzoek wordt vrijwel geen geld ter beschikking gesteld. Hersenstamkanker is relatief vrij zeldzaam.. Dat zorgt ervoor dat het voor de pharmaceutische industrie niet interessant is wetenschappelijk onderzoek te steunen. Helaas betekent dit dat er elke 2 à 3 weken in Nederland een kind vanwege een hersenstamtumor overlijdt. Daarom wil de Stichting zelf gelden bijeenbrengen om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen behandelen. Met uw geld kan de stichting onderzoeken opstarten en kunnen er fondsen aangevraagd worden bij de grote fondsverwervers. Een gift van 3M zal een aanzienlijke bijdrage betekenen in dit eerste onderzoerk.

De Stichting Semmy heeft ten doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van een overlevingskans van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. De overlevingskans is vrijwel 0% met een levensverwachting na diagnose van 2 tot 12 maanden. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde levenskans van kinderkanker die gelukkig inmiddels al 75% is. we willen en moeten van die 0% af. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.stichtingsemmy.nl.

 

Stem dus via http://solutions.3mnederland.nl/wps/portal/3M/nlNL/Kijk3M/home/fonds/grotegift/genomineerdeen/detail/?NominationId=70/

Stuur deze link naar zoveel mogelijk bekenden en vraag ze ook te stemmen op Stichting Semmy, zodat de Stichting Semmy weer in de finale komt en die € 50.000,- kan binnenhalen

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?