Skip to main content
Toekomst kerk Biest-Houtakker
Geschreven door: Anne-Marie Holthausen

Toekomst kerk Biest-Houtakker


Ondanks concurrentie van diverse activiteiten van Biestse verenigingen (vergadering CV Pinnekleuvers, voorjaarsvergadering BVA, kookavond Qlivini) was de vertegenwoordiging vanuit Biest-Houtakker op de informatie-avond over de nieuwe parochie groot. Het pastoraal team (Steven Barberien en Gust Jansen, bijgestaan door Cees Remmers en Piet van Mensfoort) was aangenaam verrast door de enorme opkomst vanuit alle kernen. De grote zaal in Hercules was bijna te klein voor alle belangstellenden.

Bijgestaan door beleidsmedewerker vanuit het Bisdom; Jac van Oppen, werden de toekomstplannen over de parochie toegelicht. Dat dit met name voor de kleine kernen veel teweeg brengt was reeds duidelijk, al kwam het voorstel om de kerken in de kleine kernen medio 2013 te sluiten hard aan.

Er zijn veel zorgen vanuit deze kernen; behouden we onze eigenheid, kunnen onze koren zelfstandig blijven zingen, kan de kerk als gebouw een herbestemming krijgen, op welke manier brengen we het geloof over op onze kinderen en is dit nog maar het begin van schaalvergroting? Vele vragen die meegenomen worden door het pastoraal team in het formuleren van het voorstel richting Bisdom.

Een uitleg van deze avond door het pastoraal team kunt u vinden in de groene nieuwsbrief, die een dezer dagen op uw deurmat valt.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?