Skip to main content
“Schatten op zolder”
Geschreven door: Ed van Hees

“Schatten op zolder”


Archeologische vondsten komen meestal uit de grond, maar soms van de zolder. Dat laatste is hier het geval en wel heel letterlijk, want deze zolder is een ware archeologische vondst. Bij het slopen van de docentenkamer en het handwerklokaal van de school kwam de zoldering van het oude gymnastieklokaal te voorschijn, ongeschonden zoals hij in 1914 gebouwd is. plafond_oude_gymzaal_klein

Omdat de dakbalken volledig in het zicht zaten waren ze fraai vormgegeven, net als het hele schoolgebouw in de sobere stijl die na de overdaad van het Fin-de-Siècle kwam.

 

Iedereen die dit fraaie plafond gezien heeft zou het graag in het zicht willen behouden in de nieuwe school. Dat gaat helaas niet, want deze ruimte wordt voorzien van een tussenvloer en boven komen kleine werk- en bergruimtes.

 

 

 

De oude gymzaal heeft tot in de vijftiger jaren zo bestaan. Misschien zijn er nog mensen die zich dat herinneren en daar iets over willen vertellen. Neem dan even contact op met mij via de e-mail onder “Info website”. En nog mooier zou zijn als iemand nog oude foto’s heeft van de school en van deze ruimte, die we straks in de nieuwbouw uitvergroot op de wanden van de cafézaal kunnen laten zien.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?