Skip to main content
Column

Column


Beste Biestenaren.                                                           Donderdag 14 Augustus 2011

In het verleden heb ik jarenlang een column gehad op de VLOH, `n huis-tuin-en-keuken column. Laatst dacht ik er weer aan om `n keer `n gastcolumn  te doen. Maar `t lijkt me nog leuker om een keer in de maand `n column te schrijven op  ‘Biest-Houtakker.eu’:  het reilen en zeilen en de nieuwtjes van het dorp onder de loep nemen. Dat doe ik dan in `t dialect om het smeuïger over te laten komen, maar dialect praten of schrijven is ook nog verschillend. Als hij dan in de Hilverbode stond, kreeg ik dikwijls te horen dat `t moeilijk te lezen was. Dus als ik hem in het dialect schrijf, doe ik dat wat leesbaarder en niet strikt volgens de regels.

Het regenachtige weer zette mij achter de computer; ooit een cursus gedaan bij de K.B.O., omdat  er nog een plaats over was. Hoewel ik niet zo`n computerfreak ben (ik werk liever in de tuin), valt het me op dat ik er toch meer achter zit dan ik van mezelf verwacht had.

Voorlopig hebben we nog `n tijd dit vakantieweer, erg voor de mensen die nu in `n tent bivakkeren. De was zal ook wel niet drogen en in je blote bast rondlopen laat je ook wel. Voor mensen die op `n flat wonen tien hoog en eindelijk willen genieten van het buitenleven vind ik `t wel heel sneu, die paar weken vakantie die je dan hebt. Nou  heeft `n beetje camping wel binnenactiviteiten, maar daar was je niet voor gekomen. En  zeker geen dagen achter elkaar, maar ja niets aan te doen (morgen misschien een goeie dag !!)

Jaaaaaaa en morgen komt in de Biest een visboer staan, las ik op de site. Lekkerrrrrrrrrrrrr hij heeft aan mij een goeie klant. De notabelen van het dorp, Mart van Vugth en Theo de Graaf (nogal publieksgeil), gooien morgen om tien uur de eerste haring naar binnen. Natuurlijk zal ik het vastleggen op foto voor ons Regentenboek. En ik pak er dan zelf ook `n paar natuurlijk.

 

Tot zover mijn mededelingen.

Net de Graaf

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?