Skip to main content
Beverakkers 4 lijkt wel gatenkaas

Beverakkers 4 lijkt wel gatenkaas


digsite1

In het plangebied van Beverakkers 4 zijn opdit moment verschillende grote kuilen gegraven voor archeologisch onderzoek. Dit karwei wordt verricht door ADC ArcheoProjecten uit Amersfoort, een bedrijf dat gespecialiseerd is in archeologisch onderzoek.

Opdracht voor dit onderzoek werd verstrekt door de projectontwikkelaar op verzoek van de gemeente. Dit onderzoek niet voor niets geweest; het heeft namelijk aangetoond dat ons dorp zo ongeveer 150 jaar na Christus al bewoning kende. Er werden duidelijk sporen gevonden van oude bebouwing (waarschijnlijk een boerderij) uit de tijd van de Romeinen. Dat zich die bebouwing op deze plek bevond is te verklaren uit het feit dat dit een van de hoogste plekken van ons dorp is.

Het bureau denkt voor het onderzoek nog enkele dagen nodig te hebben en dan gaat er weer het zand over, want eventuele bouwwerkzaamheden mogen geen vertraging ondervinden. Naar verwachting zullen de complete resultaten van het onderzoek over een half jaar bekend worden.

digsite2

 

Toevoeging:

Afgelopen woensdag is ook een opgraving gedaan achter de gymzaal, op de plek waar het nieuwe dorpshuis en parkeerplaats moet komen. Daar is niets gevonden.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?