Skip to main content
First Lego League alweer in volle gang!
Geschreven door: Elise van Dingenen leerkracht groep 8

First Lego League alweer in volle gang!


flyerRegiofinale

Na groot succes vorig jaar doet basisschool Antonius dit jaar met twee teams mee aan de First Lego League, kortweg FLL. Deze wedstrijd voor kinderen van 8 tot 15 jaar  wordt wereldwijd door meer dan 200.000 deelnemers gespeeld. De kinderen moeten daarbij twee onderdelen uitvoeren. Als eerste is er een robotpresentatiewedstrijd, waarbij een Lego robot gebouwd en geprogram- meerd moet worden zodat deze autonoom op een speelveld opdrachten kan uitvoeren. Tevens wordt een projectopdracht uitgevoerd waarin binnen het thema een probleem wordt onderzocht en een (vaak creatieve) oplossing wordt bedacht en gepresenteerd aan een vakjury. Dit jaar is het thema “voedselveiligheid”, dat wil zeggen voorkomen dat voedsel besmet raakt en/of bederft. Het onderzoek is in volle gang en vele uitstapjes zijn al gemaakt!

Het team BSA Bio Bots is aan de gang gegaan met een Soepmuts, om soep af te koelen ter voorkoming van de groei van micro-organismen. Het team BSA Big Food is bezig met  een  vernieuwende verpakking zodat je in een oogopslag kunt zien waar het vlees dat je koopt vandaan komt. Op deze manier weet je wat je eet!

De robotmissies die ook allemaal met voedselveiligheid te maken hebben, worden geprogrammeerd en elke week wordt er enorm hard gewerkt door de leerlingen van groep 8.

Wilt u alvast een voorproefje zien? Bekijk dan de trailers!

1. Trailer FLL: http://www.youtube.com/watch?v=_jWtRHj3CQ4

2. Klaar voor de start? FLL: http://www.youtube.com/watch?v=5255qXIgK9k

Lees ook de blog die team BSA Bio Bots gemaakt heeft! www.bsabiobots.blogspot.com

Zaterdag 26 november is de regiofinale in Tilburg. Dit is in gebouw P3 van de Campus Stappegoor. Er is van alles te doen de hele dag dus iedereen kan zich vermaken. Wij hopen natuurlijk op veel supporters!

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?