Skip to main content
Voorleesochtend Bibliopunt Biest-Houtakker
Geschreven door: Vrijwilligers Bibliopunt Biest-Houtakker

Voorleesochtend Bibliopunt Biest-Houtakker


voorleesdagen

Op maandag 30 januari 2012 was het weer zover, de jaarlijkse voorleesochtend voor de peuters van de peuterspeelzaal. Vanwege de Nationale Voorleesdagen had het bibliopunt op deze ochtend weer een voorleesochtend georganiseerd. Er was weer veel belangstelling voor, want ook een aantal peuters die op die ochtend niet naar de speelzaal gaan, hadden de moeite genomen om naar het verhaal te komen luisteren.


De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks gehouden om de taalontwikkeling en fantasie bij jonge kinderen te stimuleren. Tijdens deze dagen staat er altijd een verhaal centraal, dit jaar was dat het boek “Mama kwijt” van Chris Haughton. Mama kwijt gaat over een schattig uiltje, dat al slapend uit zijn nest valt en zijn mama kwijt is. Eekhoorn zal ’m wel even helpen, maar dan moet kleine uil wel de juiste aanwijzingen geven.

 

Door één vrijwilliger van het bibliopunt werd het verhaal voorgelezen, terwijl twee andere vrijwilligers het verhaal opleukte door het verhaal aan de hand van knuffels uit te beelden in een poppenkast. Dit sprak de peuters zeer aan en ze deden allemaal heel enthousiast mee.

 

Na het verhaal hebben alle peuters de baby uil gekleurd en hem daarna versierd met veertjes van gekleurd papier. Omdat iedereen zo goed zijn best had gedaan kregen ze daarna allemaal een lekkere peperkoek in de vorm van een uiltje en een bekertje ranja te drinken.

 

Bij het naar huis gaan kregen alle peuters een kleurplaat mee van het verhaal om thuis nog mooi te kleuren. Al met al weer een zeer geslaagde ochtend voor ons bibliopunt!!

 

voorleesdagen2

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?