Skip to main content
Gezellig jaarfeest D’Ouw Blauw

Gezellig jaarfeest D’Ouw Blauw


Zoals bekend is D’Ouw Blauw een club van ex-leden van C.V. de Pinnekleuvers, opgericht op 22 april 2002. Afgelopen zaterdag vierde deze club haar jaarfeest en dat zijn zonder twijfel gezellige bijeenkomsten. Deze keer te meer omdat het om het 11-jarig bestaan ging en dat is in carnavalstermen een jubileum.

Om 14.00 uur werd er verzameld op een adres aan de Goudkust (Vossenhol) bij huize ex-Luuk. Na een bakje koffie / thee met iets lekkers vertrok de groep met zo’n 18 personen (inclusief enkele ‘kan-ie-daatleden richting’ met de gebruikelijke smurfenmust en naambordje met hun status). Aangekomen in Down Town de Westrik werd bij huize ex-Viktor door allen deelgenomen aan een workshop djembe, die waarschijnlijk in de kern van ons dorp hoorbaar is geweest: een hele mooie workshop gegeven door Yolo Percussie (www.yolopercussie.nl ).

Terug naar de Goudkust was het eindelijk tijd om de kandidaatleden (Henk en Annie van de Wouw en Kees en Els van de Sande) hun sollicitatieopdracht te laten presenteren. Die opdracht was om i.v.m. het 11-jarig bestaan een D’Ouw Blauw-vaan te ontwerpen en vervolgens te presenteren. Daarna volgde de stemming voor toelating (een kiezel in de gele of in de blauwe klomp). Ondanks het toch wel mooie vaan was de uitslag van de stemming kritisch. Kandidaat Henk kreeg als opdracht de uitslag te redden door ‘De Biest mun dörpke’ te zingen. Daardoor kreeg D’Ouw Blauw er vier nieuwe leden bij en daar moest uiteraard uitgebreid op gedronken worden.

Vanzelfsprekend kunt u in de nabije toekomst met dit vaan kennis maken.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?