Skip to main content
Onderlinge solidariteit, van 97 uur tot 97 jaar
Geschreven door: Anne-Marie Holthausen

Onderlinge solidariteit, van 97 uur tot 97 jaar


cooperatiebiestciska

Een vitale vrouw van 97, dat is het oudste lid van de onlangs opgerichte Coöperatie Biest-Houtakker. Ciska van de Pas woont alweer vele jaren in een aanleunwoning in Hilvarenbeek, maar aarzelde geen moment om in te schrijven voor het initiatief uit het dorp waar ze haar gezin grootbracht. “Ik doe het voor de toekomst van mijn kinderen, kleinkinderen en achter- kleinkinderen.”

Ciska is sinds vorige week donderdag overgrootoma van Pleun. De kersverse 898ste inwoonster van Biest-Houtakker ontving van haar oom Erik, tante Sandra en tante Wendy (allen opgegroeid in dit dorp) een heel mooi en duurzaam kraamcadeautje: een lidmaatschap van de Coöperatie Biest-Houtakker.

Doelstelling van de coöperatie die binnenkort formeel wordt opgericht, is het realiseren van ontmoeting tussen jong en oud in een leefbaar dorp. Ciska behoort dus zelf ook tot de doelgroep, want in de nieuwe ontmoetingsruimte bij de basisschool in Biest-Houtakker zal ze vrijwel elke week te vinden zijn. Voor de Welfare en maandelijks voor een heerlijke maaltijd van het Kookpunt. Deze activiteiten vinden momenteel plaats in dorpshuis de Gemeynt, waar in de toekomst met name de buitensportverenigingen actief blijven. Ciska ziet het wel zitten; “Leuk dat we in 2013 gaan verhuizen naar het hart van het dorp, vlakbij de school en kinderopvang, dan kunnen we zwaaien naar onze kleinkinderen en achterkleinkinderen. Geloof maar dat we trots zijn!”.

Ciska ontvangt zorg vanuit Verzorgingstehuis de Clossenborgh, maar biedt evenveel zorg terug; aan haar buurvrouwen bijvoorbeeld. Een stoepje vegen of gezelschap bieden omdat iemand ziek is; allemaal heel vanzelfsprekend voor haar. Onderlinge solidariteit dus, tevens een krachtig kernmerk van een coöperatie.

Maar nu eerst maar eens genieten van kleine Pleun, dochter van Karlijn en André van de Pas en zusje van Maud. En Pleun? Die vindt het allemaal best en slaapt lekker door…

Benieuwd naar het aantal leden op dit moment: check de rechterkolom van deze website. Alle leden ontvangen een dezer dagen hun certificaat in de bus. Nog geen lid maar wel belangstelling? U kunt ook inschrijven via belangenorgaanbiesthoutakker@hotmail.nl. Vermeld daarbij uw naam, voorletters, adres, geboortedatum en e-mailadres. Het inleggeld is éénmalig en bedraagt 25 euro.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?