Skip to main content
Biests zwerfafval zoekt ZAPper
Geschreven door: Lennart de Graaf

Biests zwerfafval zoekt ZAPper


Wie van de Biestse natuur geniet, zal ook regelmatig wel verbaasd hebben gestaan van het zwerfafval dat je er tegen komt. Weggegooide blikjes, snoep- of chipszakken, sigarettenpeuken, plastic verpakkingen of andere troep die er eigenlijk niet thuis hoort. Niet alleen is het voor wandelaars en andere natuurgenieters een ergernis, maar zwerfafval is ook zeer schadelijk voor flora en fauna. Dieren eten het op of raken erin verstrikt of de bodem raakt erdoor verontreinigd. 

zwerfafval 720x380

Toch is er niet altijd opzet in het spel. Een chipsverpakking die welliswaar goedbedoeld maar net niet goed genoeg in een vuilnisbak is gestopt, waait bijvoorbeeld zo de vrije natuur in. Op zo’n moment is het fijn dat er ZAPpers zijn! ZAPpers, of voluit ZwerfAfvalPakkers zijn mensen die met enige regelmaat de natuur in trekken gewapend met vuilniszak en afvalgrijper om de natuur schoner te maken. En Biest-Houtakker kan nog best wat ZAPpers gebruiken. 

Wandel je regelmatig door de natuur en wil je helpen Biest-Houtakker schoon te houden, dan kan je je aanmelden als ZAPper. Je ontvangt dan een grijper, vuilzakken en handschoenen waarmee je veilig en grondig aan de slag kunt. Ook het verzamelde afval wordt bij je opgehaald en hoeft dus niet in je eigen kliko. Nieuwe ZAPpers kunnen zich melden bij Quirijne de Kok of bij de gemeente Hilvarenbeek.  

Wil je niet structureel ZAPpen, maar wel meehelpen? Houd dan ook de agenda van Bezoekerscentrum Biest-Houtakker in de gaten, want jaarlijks wordt er meerdermaals een ZAPdag georganiseerd. Je kan dan éénmalig meehelpen om samen met een groep anderen  het zwerfafval op te ruimen.  

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?