Skip to main content
Repair Cafe Biest-Houtakker open deuren
Geschreven door: Lennart de Graaf

Repair Cafe Biest-Houtakker open deuren


Op zaterdag 17 September 2022 opent het Repair Café De Biest voor het eerst haar deuren. Vanaf 13 uur ben je van harte welkom om langs te komen in Café Ome Toon. Dat is nietalleen goed nieuws voor alle mensen in Biest-Houtakker met een kapot apparaat in de kast,maar ook voor het milieu. Te vaak worden spullen die nog prima te repareren zijn onnodigweggegooid. Dat behoort dus vanaf de 17e tot de verleden tijd in Biest-Houtakker.

repairCafeNbWat is een Repair Café?
In een repair café kijk je samen met een deskundige vrijwilliger of datgene wat je hebt meegenomen (een kapot kledingstuk, een elektrisch apparaat, … ) op simpele wijze gerepareerd kan worden. Als dat zo is, herstel je het samen en geef je het meegebrachte item weer een tweede leven. Superhandig en bovendien heel duurzaam, want het belandt zo niet op de vuilnishoop.

Je kunt ook naar het repair café komen als je hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld het monteren van nieuwe onderdelen op je fiets. Met behulp van een deskundige vrijwilliger wordt deze klus dan geklaard.

Ben je zelf handig (maar heb je bijvoorbeeld zelf niet het juiste gereedschap) dan zul je dereparatie wellicht grotendeels zelf doen. Lukt dat niet, dan zal de deskundige het voortouw nemen bij de reparatie.

De kosten zijn beperkt: je mag een vrijwillige bijdrage in de spaarpot doen. Onderdelen die vervangen moeten worden en die nog besteld moeten worden dien je wel zelf te betalen. Bij het bestellen zullen de deskundige vrijwilligers van het repair café ondersteunen, zodat de juiste onderdelen besteld worden. De bestelde onderdelen kunnen uiteraard niet op dezelfde dag al gemonteerd worden. Bij een volgend repair café is dan de mogelijkheid om de reparatie uit te voeren.

En zelfs als je niets te repareren hebt, ben je nog steeds van harte welkom. Misschien houdjij wel enorm van knutselen en kom je inspiratie opdoen, wil je leren hoe je iets repareert, waar welke gereedschappen voor zijn of misschien vind je het simpelweg gezellig om erbij te zijn.

Kom je ook naar onze opening?
Als jij op onze openingsmiddag zorgt voor iets wat reparatie nodig heeft, zorgen wij voor een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Bovendien krijgen we om 14 uur bezoek van wethouder Esther Langens, dus dat maakt de middag extra feestelijk. We zien je dus graag in Repair Café de Biest.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?