Skip to main content
Lezing Marc Siepman over Biodiversiteit
Geschreven door: Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek

Lezing Marc Siepman over Biodiversiteit


Op vrijdag 23 september organiseren de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek en het B-team (biodiversiteitsteam) Hilvarenbeek een zeer boeiende lezing in Cultureel Centrum Elckerlyc over het belang van biodiversiteit. Niet zomaar een lezing maar een evenement dat in 2023 zeker een vervolg krijgt. We willen zo veel mogelijk mensen bereiken om het tij te keren. 

marcsiepman

De lezing wordt gegeven door Marc Siepman, een begenadigd spreker op het gebied van bodem, biodiversiteit, economie en systeemdenken. Marc zet zich op allerlei fronten belangeloos in voor een leefbare en gezondere planeet. Hij schrijft artikelen, blogs en columns, vertaalt boeken (waaronder het bodemvoedselweb) en geeft cursussen, workshops en lezingen. 

Jarenlang kregen wij de boodschap mee dat biodiversiteit vooral een esthetisch belang had: zou het niet jammer zijn als de reuzenpanda uitstierf, of de blauwe vinvis. De laatste jaren wordt echter op pijnlijke wijze duidelijk dat het verdwijnen van bepaalde soorten een kettingreactie tot gevolg heeft. Dit uit zich niet alleen in het verdwijnen van nog meer soorten maar ook in een steeds instabieler wordend klimaat, ziektes, plagen en zogeheten natuurrampen.

De natuur blijkt echter veerkrachtiger dan we denken en herstelt zich als we de juiste condities creëren. Hoe we dat kunnen doen, hoor je in deze lezing. Bij thuiskomst kijk je met andere ogen naar onze eigen toekomst!

Wanneer: vrijdag 23 september, start 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: Cultuur Centrum Elckerlyc, Achter ’t Raadhuis 2, 5081 BA Hilvarenbeek, route
Entree is gratis maar bestel wel vooraf hier je tickets
Donaties zijn welkom!

Meer info: Quirijne de Kok, 06-48736848 of mail

 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?