• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

BuitenGewoon geopend

Geschreven door Lennart de Graaf.

openingBuitengewoon01Ondanks de hitte wat het gezellig druk bij de opening van bezoekerscentrum BuitenGewoon afgelopen zondagochtend. Zo'n 60 personen hadden zich verzameld in het Café om het kleine bezoekerscentrum in gebruik te nemen. Na de openingsceremonie trok een deel van de bezoekers de natuur in onder leiding van gidsen Pieter van de Wouw en Coby de Kok om meer te weten te komen over de (cultuur)historie  van het dorp en om met alle zintuigen (voelen, ruiken, proeven, horen en zien) de omgeving te ervaren. Aansluitend werd genoten van een lekkere lunch bestaand uit een kopje soep, een stukje quiche en afsluitend heerlijk zomerfruit.

Een geslaagde opening dus, waarin ook het aanbod van het bezoekerscentrum nog eens onder de aandacht werd gebracht. Met 5 wandelroutes (van 3 tot 12km), 8 fietsroutes (van 20 tot 35 km), 2 Mountainbike routes (25 en 50 km) en 4 inclusieve van Bank tot Bank wandelingen is er voor ieder wat wils te vinden. En daar blijft het niet bij, want de komende tijd wordt het fietsaanbod nog uitgebreid met 4 extra routes en worden ook 4 routes speciaal voor het rijden met driewieler of de duofiets ontwikkeld (waar je dus geen obstakels onderweg tegenkomt). Het volledige aanbod is ook te vinden op de (tijdelijke) website www.bcbuitengewoon.nl.

Naast het programma van de opening, wordt de komende 3 zondagochtenden ook nog gezorgd voor veel leuke activiteiten. Zo wordt er a.s. zondag gewandeld in een korte wandeling op zoek naar Biestse bramen om samen jam van te maken in de Biestse oogst wandeling (3km). Ook kan meegefietst worden met twee voorrijders van  MTB club de Biest Bulls op de korte MTB route (25km) en kan één van de klavertje8 fietsroutes worden gefietst. Dit keer gaat deze langs Beek en Bok (25km), oftwel via Hilvarenbeek naar de Bokkenreyder en door Baarschot en Diessen weer terug. Uiteraard wordt er ook weer lekker geluncht vanaf 12 uur. Daarvoor wordt de pizzaoven opgestookt en kunnen gasten tegen een vrijwillige bijdrage genieten van een soepje en een heerlijke authentieke pizza uit de houtoven.   Wil je ook meedoen met één van de activiteiten, meld je dan aan via www.welgement.nl of laat het weten aan Lennart, Mart of RIna of aan een medewerker bij de bar van Café Ome Toon.  

openingBuitengewoon02 minopeningBuitengewoon03 min

We hebben 83 gasten en geen leden online