Skip to main content
Geven en Aannemen ook op Whatsapp
Geschreven door: Lennart de Graaf

Geven en Aannemen ook op Whatsapp


gnabiestHet idee is simpel: Zorgen dat goede spullen die jij niet meer nodig hebt niet in de prullenbak belanden, maar terecht komen bij iemand die deze goed kan gebruiken. Sinds de oprichting van de facebook groep Geven en Aannemen Biest-Houtakker zo’n 3 jaar geleden zijn al vele kinderfietsen, plantenstekjes, kledingstukken, meubels en boeken van eigenaar gewisseld. De groep telt inmiddels meer dan 200 leden die hun ongebruikte spullen weggeven of juist spullen van een ander aannemen. En dat allemaal gratis en helemaal voor niets. 

Oprichting
Het originele idee van een deelgroep kwam van Corrie Priems, die regelmatig met goede spullen in haar handen stond maar er niet snel een nieuwe bestemming voor kon vinden. Niet alleen jammer, maar bovendien ook helemaal niet duurzaam. In samenwerking met stichting Wel Gement werd  de facebook groep opgericht die inmiddels dus ruim 200 gebruikers kent. Er wordt vanalles aangeboden, maar wel allemaal gratis want het is niet de bedoeling dat er gehandeld wordt als op marktplaats. 

Inclusiviteit
In principe kan iedereen lid worden van de groep, maar toch zijn er nog flink wat Biestenaren die niet in de groep te vinden zijn. De belangrijkste reden daarvoor is dat deze mensen geen facebook account hebben. Soms omdat ze facebook simpelweg niet gebruiken, maar voor anderen is het een hele bewuste keuze (bv vanuit privacy) om niet op het platform actief te willen zijn. Marie-José Pijnenburg is één van die mensen. Ze is geen facebook gebruiker, maar wel een fervent gever en aannemer in andere groepen. “In Esbeek hebben ze voor dit doel een whatsapp groep, en dat werkt voor mij als een trein. Vandaar dat ik dat ook graag voor Biest-Houtakker wilde.” De toegankleijkheid wordt daarmee beter, maar helaas blijft het privacy vraagstuk nog steeds spelen omdat facebook ook eigenaar is van Whatsapp en er dus een soortgelijke gebruikersovereenkomst geldig is.  

Ook in de groep?
Inmiddels is de whatsapp groep aangemaakt en mogen mensen die lid willen worden zich met hun 06 melden bij Marie-José of Lennart de Graaf van Stichting Wel Gement (lennart@ welgement.nl). Je ontvangt dan het document met regels voor de groep. Niets speciaals, maar gewoon afspraken die ervoor zorgen dat iedereen de groep goed en fijn kan blijven gebruiken. Kortom, slechte grappen of de aankondiging van het buurtrikconcours mogen niet, maar alle tweedekans spullen die op jouw zolder liggen en een tweede leven kunnen gebruiken zijn van harte welkom. 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?