Skip to main content
Hoe spel ik dat ook al weer?
Geschreven door: redactie

Hoe spel ik dat ook al weer?


DeTaalstaat Landscape mobiel 3Is het wilden of wouden? De spits afbijten of het spits afbijten? Welke taal kwamen we deze week in de (sociale) media tegen en welke Nederlandstalige plaat is zo mooi dat hij gedraaid moet worden? U hoort het in de Taalstaat, een vrolijk en informatief programma dat wil vertellen hoe het met onze taal staat.

In dit radioprogramma  op NPO 1 zat vandaag ook oud-Biestenaar Jean (Jan) Wijten(65). Hij  nam deel aan het onderdeel waarbij twee kandidaten in anderhalve minuut zoveel mogelijk woorden goed moeten spellen. Jean -geschoold als historicus – woont al vele jaren in Zoetermeer en is werkzaam bij de Haagse Kunstkring. Hij moest het opnemen tegen een tegenstander die een universitaire studie Nederlands had afgerond maar desondanks werd zij ruimschoots door Jean verslagen. Waar goed opletten op een kleine dorpsschool al niet goed voor is !

Door deze overwinning mag onze oud dorpsgenoot op 6 november deelnemen aan het Groot Dictee van de Nederlandse taal op 6 november a.s.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?