Skip to main content
5 nieuwe banken in Biest
Geschreven door: Lennart de Graaf

5 nieuwe banken in Biest


Afgelopen week zijn maar liefst 5 nieuwe rustbanken in het buitengebied van Biest-Houtakker geplaatst. De banken zijn bedoeld als rustplek voor wandelaars die de mooie natuur rond Biest-Houtakker willen ontdekken.

rustbankpf 

De banken werden gezet door Jan van Dal (houthandel van Dal) met hulp van vrijwilligers van stichting Wel Gement (Pieter van de Wouw, Kees van den Heuvel, Mart van Vught, Rina van den Heuvel) en werden gefinancierd vanuit de gemeente Hilvarenbeek. De gemeente heeft als speerpunt om een van Nederlands fijnste wandelgemeenten te worden en als zodanig past het plaatsen van de banken dus ook binnen het gemeentelijk beleid. 

Voor stichting Wel Gement is het plaatsen van de banken niet alleen een stap in de goede richting voor wat betreft toeristen, maar juist ook voor Biestenaren zelf. In tijden waarin we vanalles niet mogen, is het fantastisch te ontdekken dat niets zo heerlijk kan zijn dan wandelen in de natuur. Bovendien is het ook weer een stap in de goede richting voor het plan ‘van bank tot bank’, waarin wandelroutes worden ontwikkeld voor iedereen die niet aan een stuk een lange wandeling kan of wil maken. 

De nieuwe banken zijn te vinden op de volgende locaties:

  • Rustbank ‘Het is hier echt’ in natuurgebied de Gooren
  • Rustbank ‘de Gooren’ in natuurgebied de Gooren nabij de Akkerstraat aan ’t Kakelboske
  • Rustbank ‘Het Heike’ op de grens tussen Biest-Houtakker en Diessen
  • Rustbank ‘Schapenstraatje’ in de Westrik
  • Rustbank ‘de Schaapskooi’ aan de Kanaaldijk

rustbankencollage1

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?