• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

WANDELVOETBAL VOOR SENIOREN

Geschreven door Antoon van de Sande.

In het kader van de lokale invulling van het programma van de Nationale Sportweek (18 -27 september a.s.) biedt SVSOS de mogelijkheid om kennis te maken met wandelvoetbal voor senioren (dames en heren van 55 jaar en ouder). Wandelvoetbal wordt ook wel aangeduid als Walking Football en afgekort als WF. In de vorige editie van de Nationale Sportweek is er bij SVSOS al gestart met wandelvoetbal maar dat heeft als gevolg van de coronacrisis geen vervolg gekregen.

Wat is Walking Football(WF)?

Voetbal zonder rennen. Dat is WF in een notendop. WF hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen: 

  • het speelveld is kleiner dan normaal bij seniorenvoetbal (42 x 21 meter), idem de doelen;
  • teams zijn kleiner (6 tegen 6) en spelen zonder keeper;
  • er mag niet worden gerend;-er is er geen buitenspel en er zijn geen keepers;-
  • geen slidings en de bal mag niet boven heuphoogte komen. 
  • WF biedt de mogelijkheid tot voetballend bewegen in de buitenlucht, is gezond, sportief en vooral ook gezellig. 

Voor wie is WF bedoeld?

WF is bedoeld voor ouderen (mannen/vrouwen), dwz iedereen die 55 jaar of ouder is en die nog graag een potje aangepast voetbal wil spelen. Lidmaatschap van SVSOS of een andere (sport)vereniging is niet vereist. Heb kje nog nooit gevoetbald en wil je toch kennismaken metwandelvoetbal? Geen probleem !

walkingfootball

Waar en wanneer wordt het gespeeld?

Het wandelvoetbal zal op zaterdag 26 september a.s. van 13.30 tot 15.30 uur WF gespeeld worden bij SVSOS op Sportpark De Stevort aanhet Vossenhol in Biest-Houtakker. Meedoen is gratis. Na deze eerste speeldag/kennismaking zal verder bekeken worden wanneer WF bijSVSOS in het weekprogramma kan worden ingepast. Van belang is natuurlijk dat er voldoende belangstelling is en ook wat de wensen van die belangstellenden dan zijn.  

Aanmelden

Belangstellenden voor de 26e september (en hopelijk ook daarna) kunnen zich aanmelden door uiterlijk 16 september a.s. een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet! 

Een handvol belangstellenden kreeg al eerder lucht van dit initiatief en heeft zich al aangemeld.

Vragen?

Wie nog vragen heeft kan die sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hebben 145 gasten en geen leden online