Skip to main content
Kippenvelmoment…
Geschreven door: Belangen Orgaan Biest-Houtakker

Kippenvelmoment…


20120626ballonnen

Als het aan de kinderen ligt gaan de ballonnen naar Afrika, Australië, de Zuidpool, Spanje of gewoon naar Hilvarenbeek. Zo’n 130 gekleurde exemplaren gingen dinsdagmiddag de lucht in na een kort woordje van burgemeester Ryan Palmen en BOB voorzitter Anne-Marie Holthausen.

Een bijzonder moment, bijgewoond door vele inwoners van Biest-Houtakker, want het definitieve besluit van de gemeenteraad van maandag 18 juni lieten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. De Biestse gemeenschap heeft hard gewerkt aan het mogelijk maken van dit project. Zo heeft zij bijvoorbeeld een groot aandeel gehad in het verwerven van de provinciale subsidie. In deze volgende fase zal zij hard blijven werken. Onderdelen van het gebouw zullen door inwoners van Biest-Houtakker letterlijk zelf worden gebouwd.

Diverse overeenkomst werden getekend, waaronder de zogeheten anterieure overeenkomsten met de grondeigenaren Van Breda en Vromans.

Eind 2013 moet het plan klaar zijn, en dat is haalbaar omdat alle technische voorbereidingen al afgerond zijn. Na de zomervakantie start de aanbesteding, zodat nog dit jaar gestart kan worden met de werkzaamheden. Ook zijn inmiddels de vergunningen aangevraagd voor gedeeltelijke sloop van het gebouw en het plaatsen van de tijdelijke school (aan de rand van Beverakkers 4).

Het moment waarop de bouw start is ook afhankelijk van eventuele vertraging in de ruimtelijke ordeningsprocedure, vanwege bezwaren uit de directe omgeving. Op dit moment onderzoeken de betrokken partijen samen met de gemeente mogelijke oplossingen.

Op woensdag 26 september a.s. vindt de oprichtingsvergadering van de coöperatie plaats. Hiervoor ontvangen de leden binnenkort een uitnodiging. Overigens kunnen nieuwe leden zich nog steeds aanmelden via belangenorgaanbiesthoutakker@hotmail.nl

beeld_3_26_juni_2012

Illustratie nieuwe gebouw

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?