Skip to main content
Verslag schaatsen op de Weissensee
Geschreven door: Jos Wilborts

Verslag schaatsen op de Weissensee


Ook dit jaar gingen wij, Jos en Harrie Wilborts en Hans en Eline Kroonenburg naar de Weissensee. Wij gingen voor de 50e tocht van 200 km en Hans en Eline voor de eerste keer de 200 km.
Op vrijdag 25 januari moest het gebeuren. Harrie, Hans en Eline gingen om 7 uur van start voor de 200 km. Ik om 9 uur voor de 100 km. Het weer was goed aan de start; een beetje fris bij -18 graden maar de zon kwam er weer snel bij. Het ijs was ook goed met wel een paar scheuren. De ronde was 12.5 km lang dus moesten er 16 rondes geschaatst worden. Het ging goed. Om 12 uur hadden zij er al 100 km op zitten, maar dan begint het pas.
Het bleef goed gaan, maar de vermoeidheid kwam steeds dichterbij. Maar met wat goede aanmoedigingen van ons kwamen Hans en Eline om +17.15 uur door de finish. Moe en voldaan en heel blij dat het gelukt was. Harrie kwam om 17.30 uur binnen. Het was onze 50e tocht van 200 km op de Weissensee.

Ik schaatste de 100 km in +6.00 uur. Op zondag stond de triatlon op het programma: 5 km lopen 12,5 km schaatsen en 8 km langlaufen waar ik aan mee deed. Het is niet zo’n grote triatlon maar het langlaufen is altijd iets aparts voor de Nederlanders. Maar daar had ik geen problemen mee. Het ging goed en in +2.5 uur was ik binnen.

Op dinsdag 29 januari gingen Jos en Harrie weer voor de 100 km en dat ging goed bij goed weer en goed ijs in +6.00 uur. De tocht van vrijdag was vervroegd naar donderdag want er werd sneeuw verwacht. En Jos en Harrie gingen nog een keer voor de 100 km en dat lukte ons weer in +6.00 uur. Daarna zijn wij op de avond naar het blarenbal geweest en hebben wij 10 dagen Weissensee voldaan afgesloten.
Het was weer een heel mooi jaar. Wij hebben onze 50e van 200 km geschaatst en hebben alles gedaan wat wij wilden doen. Het kan niet mooier.
Volgend jaar is het onze 25e jaar dat wij naar de Weissensee gaan. Dat belooft weer iets moois.

Groetjes.
De schaatsers.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?