Skip to main content
Biestse vlag wappert weer aan de Weissensee
Geschreven door: Lennart de Graaf

Biestse vlag wappert weer aan de Weissensee


josharrieweissensee

Ook dit jaar gaan dorpsgenoten Jos en Harrie Wilborts weer richting Oostenrijk om een sportieve prestatie van formaat neer te zetten. Beide heren reizen voor de 23ste keer af naar de Weissensee om daar aan de 30ste editie van de schaatstocht mee te doen. Traditiegetrouw wordt daarbij ook de Biestse vlag meegenomen en op Oostenrijkse bodem gehesen.
Voordat het zover is start Jos eerst nog op zondag in de wintertriatlon. Deze bestaat uit de onderdelen hardlopen, langlaufen en schaatsen.

Op dinsdag 30 januari wordt vervolgens gestart met de toertocht. Deze vindt dit jaar plaats op het kleine meer omdat het ijs op het grote meer nog niet dik genoeg is. Een ronde op het kleine meer bedraagt 12.5 km. Harrie gaat om 7.00 uur van start met nr 5465 voor de 200 km (16 ronden). Jos gaat om 9.00 uur van start voor de 100 km (8 ronden) met nr 5375.
Om het geheel sportief af te sluiten, pakken beide heren op vrijdag 2 februari nog een andere lokale schaatstocht mee, waarbij Harrie wederom 200 km met nr 7287 en jos 100 km met nr 7230 zal schaatsen.
Het doel is om samen een totaal van 500 km op natuur ijs te schaatsen. Wilt u Jos en Harrie volgen op weg naar de 500 km, kijk dan op www.weisensee.nl

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?