Skip to main content
Natuurmarkt VNMH op zondag 27 augustus
Geschreven door: VNMH Biest-Houtakker

Natuurmarkt VNMH op zondag 27 augustus


Impressie natuurmarkt VNMH persberichtOp zondag 27 augustus a.s. is er van 11.00 tot 17.00 uur een grote natuurmarkt in het kader van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH). De markt vindt plaats op het sfeervolle erf van bezoekerscentrum De Flierefluiter in het Groot Loo.
Er staan allerlei kramen van organisaties en bedrijven die verbonden zijn met natuur en milieu. De bezoekers krijgen op de markt een mooi beeld van alle ‘groene’ activiteiten in deze regio zijn, zowel van ondernemers die er hun brood mee verdienen, als van vrijwilligers die natuurbehoud een warm hart toedragen en zich daarvoor inzetten. 
Enkele voorbeelden: De leden van Bijenvereniging Ambrosius laten zien waarom bijen onmisbaar zijn in onze natuur. De medewerkers van heemtuin d’n Doornhof geven tekst en uitleg over o.a. geneeskrachtige kruidenplanten. Het biodiversiteitsteam is present om de bezoekers te vertellen waarom het zo belangrijk is dat we de natuur in balans houden door het beschermen van soorten. Uiteraard is ook de jubilerende vereniging zelf nadrukkelijk aanwezig op de natuurmarkt met de verschillende werkgroepen, zoals de natuurwerkgroep, de uilenwerkgroep, de weidevogelwerkgroep en NatuurAvontuur voor en door kinderen. Ondernemers die aan de natuurmarkt meedoen zijn onder andere biologisch-dynamische boerderij De Kraanvogel uit Esbeek, Robben Groene Energie, en ’t Stekje uit Baarschot een kwekerij voor groenteplanten, kruiden, fruit en bloemen.

De natuurmarkt wordt opgeluisterd met muziekoptredens, en er zijn hapjes en drankjes. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals het uitpluizen van uilenballen en een zoektocht naar water-en bodemdiertjes. De natuurmarkt is voor jong en oud !
Locatie: Bezoekerscentrum De Flierefluiter, Groot Loo 8 in Hilvarenbeek, van 11.00 tot 17.00 uur. Website: www.vnmhilvarenbeek.nl

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?