Skip to main content
Positieve cijfers voor de Biest
Geschreven door: Ed van Hees

Positieve cijfers voor de Biest


Het Brabants Dagblad besteedde vrijdag j.l. een dubbele pagina aan de groei van het aantal inwoners in Midden-Brabant in het afgelopen jaar. Ondanks de vergrijzing is er in de hele regio een bevolkingsgroei gerealiseerd dankzij de bouw van nieuwe woningen. Biest-Houtakker is daarbij een positieve uitschieter.

bevolkingscijfers 2015In de dorpen Hilvarenbeek, Goirle en Oisterwijk groeide het aantal inwoners met circa een half procent, in Diessen en Oirschot was de groei rond 1% en in Hoge Mierde zelfs 2%. In onze omgeving is Biest-Houtakker een grote uitschieter met een groei van 2,6%.

In 2008 heeft het B.O.B. een bevolkingsprognose gemaakt om de noodzaak van een aangepast bouwprogramma aan te tonen. Zonder extra maatregelen voor starters en jonge gezinnen (“doorstarters”) was het perspectief voor Biest-Houtakker somber. Tot 2018 zou het aantal leerlingen van de school kunnen dalen tot minder dan 70 en zouden de verenigingen te maken krijgen met een drastische daling van de instroom van nieuwe leden. Maar met de nodige maatregelen zou het aantal inwoners kunnen doorgroeien tot boven 1.000 in 2018 en zou de school weer 120 leerlingen kunnen krijgen.
Die maatregelen kwamen er dankzij wethouder Verkuijlen die het roer omgooide. Geheel in lijn met onze prognoses is het aantal inwoners van de Biest toegenomen tot 945 aan het einde van het afgelopen jaar en het aantal leerlingen van de school bedraagt nu 113.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?