Skip to main content
Een eenzaam bestaan?
Geschreven door: Anne-Marie Holthausen

Een eenzaam bestaan?


ruudsonjaEven dacht ik dat Ome Cor met zijn pipowagen neergestreken was in Biest-Houtakker. Maar het bleken andere reizigers te zijn van de NAR (Netwerk Alternatieve Reizigers). Ruud en Sonja hebben lange tijd hard gewerkt aan de zelfgemaakte wagen en trekken er sinds deze zomer samen op uit. Zo kwamen ze terecht bij het Wilhelminakanaal en brachten daar de nacht door. Overigens kennen zij Ome Cor goed, en komen hem vaak tegen. Deze vitale 90-plusser is inmiddels aardig bekend in onze omgeving en heeft hier in de omgeving zelfs zijn vaste verblijfplaats.

Het lijkt een eenzaam bestaan, maar ik vergis me. “Nog nooit hebben we zoveel contact met anderen gehad. Deze wagen leidt altijd tot een praatje, wat soms zelfs betekent dat iemand zijn hele levensverhaal vertelt”. 

Overigens trof ik Ruud en Sonja op de valreep. Ze waren bijna klaar met het inspannen van muildier Bella, en nadat hond Rob op de wagen sprong reisden ze verder met als bestemming Ligtaart in België. Daar wordt dit weekend het 15-jarig bestaan van de NAR gevierd. Afscheid nemen doen ze principieel niet, dus het enige wat ik uit kon brengen was: “Doen jullie Ome Cor de groeten van me…?”

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?