Skip to main content
Met andere ogen..
Geschreven door: Anne-Marie Holthausen

Met andere ogen..


diessenbroekBij toeval kwam ik afgelopen zondag in gesprek met Bekenaren Peter Seijbel en Chris Anthoni, die met hun Engelse vrienden Paul en Wendy een wandeling langs de Hakvoortseweg maakten.

De reiger op een boom die zich moeiteloos liet fotograferen, bracht ons al snel op de passie van met name Paul. Zijn grote interesse voor vogels houdt hem vrijwel het hele jaar bezig, zowel in Engeland als in Spanje, waar hij samen met Wendy een groot deel van het jaar vertoeft. En waar zij hun vrienden Peter en Chris hebben leren kennen.

Mijn verhaal over het Diessens Broek, een van de natuurgebieden grenzend aan Biest-Houtakker, maakte hen nieuwsgierig genoeg om enkele dagen later samen met mij een wandeling te maken. Waarbij ik als gids, dankzij een eerder interview met Brabants Landschap beheerder Wim de Jong, een en ander kon vertellen over de terugkeer van diverse soorten vogels op deze plek.

Vogelkenner Paul nam al snel de rol over door prachtige verhalen te vertellen over soorten vogels en hun gedrag. Paul had het nogal eens over de “hobby”, waarbij ik ijverig knikkend en begripvol reageerde. Een mooie vrijetijdsbesteding, nietwaar? Maar ‘hobby” blijkt de Engelse benaming voor “boomvalk” te zijn, een vogel die diverse malen over ons heen vloog. 

Na een versnapering bij Café Ome Toon, aangeboden door Peter, namen we afscheid. Paul en Wendy vertrekken deze week weer naar Knaresborough in Engeland en Peter en Chris kom ik vast nog wel tegen in de mooie wandelgebieden die onze gemeente rijk is.

(Het eerdere interview met Wim de Jong van Brabants Landschap is via HuisvandeBrabantseKempen te zien).

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?