Skip to main content
KempenLIFE informeert over comfortabele hulpmiddelen voor het goed oud worden

KempenLIFE informeert over comfortabele hulpmiddelen voor het goed oud worden


bij Ome Toon in Biest-Houtakker op vrijdag 16 mei van 10.00 – 12.00 uur

Nu het kabinet besloten heeft dat men minder gemakkelijk naar een verzorgingshuis kan, moeten ouderen langer zelfstandig blijven wonen. De meeste mensen willen dit ook liever, in hun oude bekende omgeving, dicht in de buurt van familie, vrienden en bekenden. Om dit te ondersteunen komen steeds meer interessante hulpmiddelen op de markt, die heel eenvoudig zijn en niet per se via de thuiszorg of WMO vergoed moeten worden. Sommige hulpmiddelen helpen bijvoorbeeld mensen die aan geheugenverlies lijden toch nog makkelijk dingen te vinden of ergens aan herinnerd te worden. Andere dingen helpen om met elkaar in contact te komen, met elkaar of met kleinkinderen te beeldbellen en dingen af te spreken via een scherm, maar zonder computer.

KempenLIFE is een nieuwe coöperatie van een aantal enthousiaste burgers in de Kempen, die gezamenlijk nieuwe betaalbare oplossingen willen bedenken en mogelijk maken tegen zo laag mogelijke kosten. Daarbij gaan we natuurlijk eerst kijken wat er al is, want er is al heel veel ontwikkeld waar veel mensen nog niet van af weten, maar het moet je ook wel écht helpen! Ook niet meer dan nodig.

Op vrijdagmorgen 16 mei 10:00 uur bij Ome Toon worden drie concrete praktijkgevallen besproken met mensen die zelf nu dagelijks problemen ondervinden en hun zorgen hebben. Er wordt gekeken naar de beste oplossingen en hoe deze voor elkaar te krijgen. Hieruit kan iedereen leren. Het is de bedoeling dat er meer van dit soort informatiebijeenkomsten volgen op verschillende plekken in de Kempen. Vanuit Biest-Houtakker kunnen we daar in meedenken. Komt u ook?

Voor meer informatie: Jo van de Pas 06-54661488 Biest-Houtakker (een van de bestuursleden van kempenLIFE).

Namens het bestuur kempenLIFE

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?