Skip to main content
Rina van den Heuvel wint eerste Biestse Bake-off
Geschreven door: Lennart de Graaf

Rina van den Heuvel wint eerste Biestse Bake-off


De eerste Biestse Bake-off, vandaag gehouden in ’t Proeflokaal en georganiseerd door prullariawinkeltje Madelieve, is gewonnen door Rina van den Heuvel. Wellicht niet wonderbaarlijk , want haar taart bevatte het Biests likeurtje ut Biests Regentje en had dan ook als naam de Biests Regentje taart. De heerlijke smaken van de herfst zorgen ervoor dat het aanwezige publiek, dat ook jury was, deze taart koos als haar favoriet.

 

N.B. Meer foto’s van de bake-off volgen spoedig

 

De top 3

De top 3 van taartenmakers was als volgt:

* Biests Regentje Taart – Rina van den Heuvel

* De Biestse Klomp – Inge van Doormaal

* Hemelse herfst  – Elise van Dingenen

 

De taarten

Er waren maar liefst 7 taarten te proeven. Hieronder een korte beschrijving van ieder van de lekkernijen

 

Lange vinger taart – Net de Graaf

Volgens velen een oude klassieker. Een taart van lange vingers gedoopt in rum en besmeerd met een mengsel van roomboter, eierdooiers en vanillesuiker. Met als topping heerlijk verkruimelde walnoten.

 

New York Cheesecake – Suzanne Wijten

Een van de weinige taarten ‘die nog niet zo heel slecht is voor de lijn’ … althans … dat zijn suzanne’s woorden. Een lekker zuur-frisse taart gemaakt van kwark, eieren en limoensap, met als verassing een heerlijk krokantgebakken laagje eiwitschuim met suiker en kokos.

 

Hemelse herfts – Elise van DIngenen

biestebakeoff_hemelseherfst

Een bijzonder mooi gedecoreerde taart met een echt Biests herfsttafereeltje. Paddestoelen (rood met witte stippen uiteraard), pompoenen, eikeltjes, en een heuse egel waren tot in detail gemaakt van fondant. Met bijzonder veel geduld en oog voor detail gemaakt en daarmee bijna jammer om op te eten … althans … als je niet zou weten hoe dit taartje zou smaken. Qua smaak een echte pleaser voor de chocoladefreak: twee luchtige lagen biscuit gevuld met een dikke laag hemelse modder en een rustieke hazelnotenmousse met echte stukjes geroosterde hazelnoot.

 

Franse Perentaart – Kitty Vromans

biestebakeoff_perentaart

Een heerlijk ogende, typische rustieke taart van najaarsfruit: echte dongense peren uit eigen tuin. De bodem van roomboterzandgebak was gevuld met peren gepocheerd in cider en een creme met levenswater. Afgewerkt met geschaafde amandelen en een gereduceerde siroop van de cider. Een niet te weerstane lekkernij.

 

Biests Regentje taart – Rina van den Heuvel

Een rustieke cake gemaakt met typische herftsproducten zoals walnoten en peren. Met als smaakmakers bitterkoekjes en natuurlijk Biest-Houtakkers favoriete drankje: Ut Biests Regentje. Voor de liefhebber uiteraard met een heerlijke dot slagroom. Volgens de meeste bezoekers heerlijk kruidig, maar toch niet te zwaar door een goede combinatie van een lekkere cake en de frisse peren.

 

De Biestse Klomp – Inge van Doormaal

Een taart die niet alleen uitblonk vanwege het fantastische uiterlijk, namelijk een cake in de vorm van een heus paar Biestse klompen, maar als enige ook echt een ‘achterliggende gedachte’ had. Dit werd duidelijk als men een plakje van de klomp cake afsneed. Daar werd duidelijk dat de ‘vulling’ van de klomp bijzondere gelijkenis had met de Biestse vlag, een knallend groene cake (symbool voor de weilanden van Biest en Houtakker) met witte vulling (het biestse Spruitenstroompje). En ook hier voor de chocoladelovers nog een heerlijke laag hemelse modder … want een klomp zonder modder … dat kan natuurlijk niet.

 

Sandy Claws cake – Lennart de Graaf

biestebakeoff_sandyclaws

Een taart in Halloween stijl, gedecoreerd als Jack Skellington uit de film the Nightmare before Christmas. Door en door slecht dus … niet alleen van buiten, maar volgens Sonja bakker ook van binnen. De taart bestaat uit twee lagen cake, gebakken met najaarsspecerijen zoals kaneel, nootmuskaat en anijs en gedrenkt in amarettosiroop. Daartussen een slagroom-mascarpone creme met amandelschaafsel en overgoten met een ganache van witte chocolade.

 

Eerste prijs

De eerste prijs was dus de Biest regentje taart van Rina van den Heuvel. Naast de eer om als eerste Biest-houtakkernaar  in de boeken te gaan als  Bake-off winnaar, won Rina een leuk kadopakket van Madelieve en een heerlijk bakpakket van De Hertogin – team Room & More.

 

bezoekers

Zowel bakkers als bezoekers waren enthousiast over de bake-off. Een bijzonder knusse bijeenkomst, waar lekker gekeuveld kon worden onder het genot van een kopje thee of koffie en waar natuurlijk veel gesmuld, gesmikkeld en genoten werd van alle overheerlijke taarten. Organisator Marlien de Graaf kijkt dan ook tevreden terug. “Wat ons betreft zeker iets wat we jaarlijks zulen herhalen, ten minste … als de bakkers dan ook weer bereid zijn dan weer een nieuwe taart te bakken”. Dat dit geen probleem is, bleek al uit de toezegging van een groot aantal bakkers van dit jaar. Ook de bezoekers gingen met een tevreden gevoel en goed gevulde buiken naar huis.

 

Mensen die de Bake-off hebben gemist, hoeven niet lang meer te wachten op hun volgende kans. Vlak voor het Sinterklaas weekend staat de volgende Madelieve activiteit al weer gepland. Marlien: “Wat dat precies is, blijft nog even geheim. Maar … dat het weer leuk en gezellig wordt, is al zeker”.

 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Madelieve, wordt dan follower op facebook of kijk op www.madelieve.com.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?