Skip to main content
De gildeschutters heroveren het Raboschild
Geschreven door: Toine van Balkom

De gildeschutters heroveren het Raboschild


logo gilde

Afgelopen donderdag was de jaarlijkse derby tussen de handboogteams van gilde OLV Broederschap Biest-Houtakker en gilde Sint-Sebastiaan Hilvarenbeek. Het Raboschild werd vorig jaar gewonnen door de Beekse schutters. Na een spannende wedstrijd met elf Beekse en acht Biestse schutters op de vier schietbanen in de Gemeynt, werd snel duidelijk dat OLV Broederschap Biest-Houtakker met een grote voorsprong het Raboschild gewonnen had. Het schild werd door de hoofdman van Sint-Sebastiaan overhandigd aan de koning van het Biestse gilde Ad Timmermans. En zoals dat in de gildewereld gaat, werd na de wedstrijd nog gezellig nageborreld met alle Beekse en Biestse schutters en de toeschouwers in de Gemeynt. 

De Biestse schutters zijn elke donderdag actief in de Gemeynt. Naast wedstrijden tegen gildes en verenigingen in omliggende dorpen vinden ook wedstrijden in het rayon Oirschot plaats. In het klassement van de Beekse handboogcompetitie staat OLV Broederschap op dit moment met het A-team op de tweede plaats en het B-team op de derde plaats van in totaal tien deelnemende teams.

 

De gilde heeft ook eigen wedstrijden en competities. Zo won Joost Geboers met carnaval de Willem Tell Bokaal tijdens de zogenaamde carnavalsverschieting op maandagmiddag. Met de Beekse kermis is er elk jaar de verschieting van de Zilveren Pijl op 25, 35 en 50 meter. Deze is nu nog in handen van Toine van Balkom. Kom gerust een keer kijken op donderdagavond tussen 20:00 en 22:30 in de Gemeynt.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?