Skip to main content
Kern met Pit én een mooie prijs
Geschreven door: Coöperatie Biest-Houtakker

Kern met Pit én een mooie prijs


kernmetpitBiest-Houtakker mag zich voortaan officieel Kern met Pit noemen. Dat hebben we te danken aan de leerlingen van groep 8 van vorig jaar. Zij hebben namelijk samen met juf Elise tijdens de First Lego League van 2012/2013 een mooie oplossing tegen eenzaamheid bedacht en uitgewerkt.

De oplossing, het Doe Pin Bord, werd zó goed ontvangen door de Coöperatie Biest-Houtakker, dat die het heeft aangemeld voor de landelijke wedstrijd Kern met Pit. Deze wedstrijd van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, waarin leefbaarheidsinitiatieven uit kernen, wijken en dorpen beoordeeld worden, beleefde vandaag de Brabantse finale in Volkel. Daar ontvingen Nomi van Oort en Fleur Dimmers namens hun oud-klasgenoten het plakkaat Kern met Pit en een cheque van 1.000 euro. Met dit mooie bedrag kunnen zij de definitieve versie van het bord laten maken. En die komt natuurlijk in de hal van het nieuwe dorpsgebouw te hangen, zodat jong en oud er gebruik van kunnen maken.

Wethouder Verkuijlen verraste Nomi en Fleur door hen de hele ochtend ter plekke aan te moedigen en hen als een van de eersten te feliciteren met de mooie prijs. 

Op de foto ziet u coöperatie-voorzitter Anne-Marie Holthausen, Nomi van Oort, Fleur Dimmers en wethouder Verkuijlen.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?