Skip to main content
Landelijke finale Lego League voor groep 8 van de Vlinderakker
Geschreven door: Geert van Coenen

Landelijke finale Lego League voor groep 8 van de Vlinderakker


Dat de kinderen van de Vlinderakker in Biest-Houtakker hoge ogen gooien in de Lego League hebben ze vorig jaar ook al bewezen. Dit jaar mag groep 8 zelfs naar de nationale Lego League finale op 9 maart in Den Bosch. Ze zijn dus best goed. Natuurlijk vinden ze het allemaal heel spannend om de finale in te gaan. Toch is iedereen vol vertrouwen en gaat zijn stinkende best doen. De finale hebben ze bereikt omdat ze tweede zijn geworden in een regionale wedstrijd. Nu al een topprestatie.

Robot
In de Lego league staat technologie centraal. Dat is het meest duidelijk in het onderdeel van de wedstrijd waarin ze een robotwagentje moeten programmeren.
De robot doet dan zelfstandig allerlei taakjes. Zoals een draaimolen aantikken, die dan gaat draaien of een monster dat tevoorschijn komt als de robot in de buurt komt.
Soms best wel even schrikken. Het groepje kinderen van groep 8 heeft het hele circuit dat de robot aflegt zelf bedacht. Dat hebben ze in heel goede samenwerking gedaan.
Dan blijkt ook dat iedereen wel ergens goed in is. ‘Natuurlijk gaat het wel eens mis, of lukt het niet’ zegt Pleun en ‘dan beginnen we gewoon opnieuw’.

Presentatie-angst
Technologie kun je niet alleen gebruiken voor de robot maar ook om heel andere problemen aan te pakken. Groep 8 vindt het presenteren in een grote groep best wel eng.
Ze denken dat het voor meer mensen podiumangst een probleem is. Nadat ze eigen ervaringen hebben uitgewisseld zijn ze ook in het drop gaan uitzoeken of andere mensen er ook last van hebben.
Met een enquête en ook bij ton praten hebben ze gevonden dat het niet alleen hun probleem is. Veel mensen vinden iets presenteren lastig. Tja, en wat doe je dan met technologie om het presentatie probleem aan te pakken? Dat was even puzzelen. Maar je kunt oefenen om voor een grote groep te staan. En nog handiger is het om die grote groep op een scherm te projecteren, dan kun je altijd oefenen. Toen hebben de kinderen samen een zaal met mensen op de computer gemaakt. En die animatie kun je op een groot scherm of met een VR bril zien en dan ervaar je de zaal met mensen alsof het echt is. Je bent dan vast minder zenuwachtig bij de volgende presentatie.

De finale
Het circuit met de robot en de animatie om presentatie-angst te overwinnen zijn de dingen die ze in de finale op 9 maart moeten laten zien. En dan natuurlijk hopen dat alles goed gaat en dat ze winnen.
Het zou zomaar kunnen. Wat zeker helpt is heel veel aanmoediging. Wil je mee gaan supporteren in Den Bosch dan vinden ze dat heel leuk. We staan achter jullie, zet hem op.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?