Skip to main content
Tranen van geluk bij de First Lego League
Geschreven door: Joep Smolders en Lotte Kroot

Tranen van geluk bij de First Lego League


Hallo iedereen,

Afgelopen zaterdag hebben wij: BSA Big Food & Bio Bots de FLL (First Lego League) gehad. We zijn die dag om tien over acht op school gekomen en in groepjes naar Fontys Hoge school in Tilburg gereden. Daar hebben we eerst onze PIT aangekleed. Toen mochten we nog even rondkijken en hebben we nog met de robot geoefend. Toen begon de opening van de FLL 2011! We moesten daar onze gezamenlijke yell aan iedereen laten horen. Om half 11 moest BSA Bio Bots teamwork jurering. En om kwart voor 11 moest BSA Big Food hun eerste robot wedstrijd rijden. Ze hadden maar liefst 127 punten. Daarna had BSA Bio Bots ook hun eerste robot wedstrijd. Ze hadden nog beter gescoord met 158 punten. Heel erg goed! Om half 12 had Big Food de presentatie. Er mochten ook bezoekers bij zijn. Die willen we ook graag bedanken voor hun komst. Maar de presentatie ging erg goed. Kwart voor 12 had team Bio Bots technische jurering. Ze moesten daar laten zien hoe ze de robot in elkaar hadden gezet en wat de robot allemaal voor speciaals had. Het team had een katapult. Daarna had Big Food weer een robot wedstrijd. Die ging deze keer niet zo goed. Bio Bots mochten pizza eten, en daarna was er voor iedereen een lunch. Van de robotwedstrijden gingen de teams naar de teamwork jurering en presentaties naar de technische jurering. Om kwart over 2 moest Big Food hun laatste robot wedstrijd rijden. Ze hadden 93 punten. Best goed. Daarna had Bio Bots ook hun laatste wedstrijd. Die ging heel erg goed! Ze hadden alle missie’s die ze hadden geprogrammeerd gedaan, ze gingen allemaal goed! Super goed. 188 punten maar liefst! Om 15:00 uur ging Big Food pizza eten, maar er was amper tijd vanwege de finales van de robot. Voor de halve finale moest Big Food tegen ATLT. Bio Bots zat ook in de halve finale tegen Havensingel. Toen kwam de uitslag voor de finale, Bio Bots tegen…. Big Food!!! Spannend en leuk tegelijk! Maar toch had Bio Bots deze wedstrijd gewonnen. Zij hebben dus de eerste prijs bij de robot. Toen was het half 5. Tijd voor de prijsuitreiking! Het was heel erg spannend. Er waren twee prijzen voor Bio Bots. Big Food dacht dat ze niets meer hadden. Er mochten 4 teams door naar de Benelux. De 4e en 3e prijs was al weg. Toen de 2e plaats die ook naar de Benelux mocht ging naar: De Bio Bots. Ze kregen een certificaat. En gingen op de foto.Iedereen was met spanning aan het wachten. En toen ging de 1e prijs naar Big Food! Iedereen was zo blij dat er ook een paar moesten huilen.

De Benelux finale is op 28 januari in Eindhoven. Alle Supporters van onze teams willen we bedanken dat ze gekomen zijn en ons hebben aangemoedigd. En hopelijk zijn ze er allemaal ook in Eindhoven. Het was een super leuke dag! En we hebben allemaal genoten. Bedankt iedereen die ons heeft geholpen naar de Benelux!

Groetjes, Joep Smolders en Lotte Kroot.

Een impressie van deze dag is te zien via een Youtubefilmpje gemaakt door juf Elise van Dingenen. Om het filmpje (dat 14 minuten duurt) te zien kun je ook op de foto klikken.


201111FLL

groep 7 en 8 heffen het glas op de geweldige prestatie

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?