Skip to main content
Zeveraovond in gezelligste huiskamer van Biest-Houtakker
Geschreven door: Lennart de Graaf

Zeveraovond in gezelligste huiskamer van Biest-Houtakker


 

Op zowel vrijdagavond als zaterdagavond 28 en 29 november j.l. zochten weer zo’n 275 personen (per avond) hun plaatsje op in residentie de gymzaal van C.V. de Pinnekleuvers. Dat alles natuurlijk voor een van de leukste evenementen van het jaar: de Biestse Zeveraovond!

 

 

 

De avond vond plaats in ‘de grootste huiskamer’ van Biest-Houtakker, waar persentatoren Hannes (Bernard Brands) en Nelleke (Claartje van de Wouw-Smulders) de avond aftrapten. Nadat Hannes binnenkwam, zijn pantoffels uittrok en in z’n fauteuiltje ging zitten, dommelde hij lekker weg en konden de bezoekers van de avond genieten van Hannes’ droom over de biest, een fotopresentatie (+- 10 Mb) van foto’s van vroeger en nu ondersteund door het lied “hier heur ik thuis” van de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers. Wat op de zeveraovond niet is verteld, maar zeker het vermelden waard is, is dat het idee van de fotopresentatie is aangedragen door Hans van den Biggelaar (waarvoor uiteraard dank!).

 

Als eerste kwam kraut-rocker Gunter Snapsenjager (Lennart de Graaf) op bezoek. Gunter vertelde over zijn optredens in Biest-Houtakker die deel uitmaakten van zijn Duitse Worldtour. Ondanks dat hij niet beschikte over zijn Fender Stratocaster (een echte rock gitaar), maar hij van stalmeester Huub van Dooremaal een Jukelele in zijn hand kreeg gedrukt, wist Gunter nog wel de rockballad geschreven door Jan Breda voor Petra ten gehore te brengen op de wijze van Lola van the Kinks.  “Ik liep door de bouwmart en toen zag ik haar staan en m’n hart begon gerade weer wat schneller te slaan voor die Petra … P P P P Petra!”.

 

Ook the beauty van de Biest (Stef Habraken) kwam dit jaar langs. Hij liet ook weer verschillende bekende Biestenaren de revue passeren. Zo bij voorbeeld ook Hans van Pinxteren, waarvan hij vermoedde dat het een terrorist was. “Ja en hij heej z’n eege ok al unne keer opgebloazeen ……. mar hij is volges men nog nie ontploft!. Past dus mar op … want z’n vrouw zeej dettie un kort lontje heej”

 

De poetsvrouw van Hannes en Nelleke, bleek de 3e zeveraar voor dit jaar. Mina de Poets (Debutant Carla van Oort) roddelde lekker over het wel en wee van de Biest. Wel had ze problemen met parkeren, want Marc Geboers bleek zijn dikke auto precies voor haar  neus dubbel geparkeerd te hebben op de laatste beschikbare parkeerplaatsen. “Maar ach” zei Bets “Ge kunt ut zonne jongen netuurluk ook nie echt kwaolijk neme … ut stoaj immers op zunnen auto …. AUD – IQ 7”. Tevens bleek Kees Priems, zanger van Zuuk het maar uit ook in het roddelcircuit bekend. Mina wist in ieder geval te vertellen: “ja … het schijnt dat Marielle Priems thuis de broek aan heeft.  Maar ja … dat moet ook wel … want Kees heeft altijd haar rok aan”.

 

Vlak voor de pauze werd op zaterdagavond ook de gangmaker 2009 bekendgemaakt. Dit jaar was dat Henk van de Wouw. Tevens werd het 21e boerenbruiloftspaar bekendgemaakt. Dit jaar zullen Ad van Trier en Rina van den Heuvel met elkaar in het (carnavals)huwelijksbootje stappen. Dat doen zij met de volgende namen: Adriaan Abraham en Trieneke dun Kroostentrooster.

 

Nadat Hannes een plas had kunnen plegen en een sigaartje had kunnen roken met de rest van zijn gasten in de pauze, werd de avond voortgezet. Militair Debbie (Bep van Pinxteren) vertelde over de avonturen die ze had beleefd in afghanistan. Na enkele minuten bleek dat Militair Debbie een verstekeling aan boord van haar grote legerrugzak had zitten, de afgaanse in burka gehulde dame Fatma (Ted van Pinxteren).  Toen debbie vertelde een bij Paul Soetens op bezoek geweest te zijn, vertelde Fatma dat zij ook nog wel een goede auto voor de verkoop had gezien: “Hij staat in de nieuwe wijk. Ja De kleur van die auto was eerst zilvergrijs … maar nu mosgroen!

 

De avond werd daarna opgeschrikt door een landend (of eigenlijk sierlijk neerstortend) vliegtuig dat net het dak van de gymzaal scheerde. Gelukkig bleek Bertje brokken, Piloot, (Bart van Kollenburg) niet gewond geraakt te zijn. Bertje vertelde dat hij de nieuwe vliegmaatschappij van Biest-Houtakker was gestart: Biest Airways. Maar Biest Airways beleefde af en toe ook zware tijden, want ook Bertjes vliegtuig werd gekaapt. “Die kapers zeeje de we meej ons handen achter ons hoofd op de grond moeste gaan ligge. Jet de stewardes in mennen Jumbo, die was toch op durre rug gaon ligge. Ik kruip er noartoe en zeg: Hee Jet  … dees is un kaoping … gin personeelsfist!

 

Al met al mag C.V. de Pinnekleuvers en Stichting Wel Gement terugkijken op een succesvol zeverweekend. Prins Paulus, prins der Pinnekleuvers, heeft verteld erg trots te zijn op het resultaat. “Zo zie je maar weer waar een klein dorpje groot in kan zijn“. We kijken dan ook niet voor niets uit naar de aankomende carnaval.

 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?