Skip to main content
Toch nog ijspret in de Biest!
Geschreven door: Jos Vingerhoets

Toch nog ijspret in de Biest!


Kort na de jaarwisseling meldden we nog dat een schaatsbaan er deze vorstperiode voor Biest-Houtakker niet meer in zou zitten. Een week later moeten ijsliefhebbers kiezen tussen de aangelegde ijsbaan op het trapveldje bij Beverakkers of het Wilhelminakanaal.

 

 

De initiatiefnemers van de ijsbaan lieten zich door eerdere problemen niet uit het veld slaan. Vanuit het motto “zolang er vorst is, is er hoop” zijn ze met landbouwplastic en de hulp van de vrijwillige brandweer stug doorgegaan. Volgens de vrijwilligers hebben ze intussen genoeg kennis en ervaring opgedaan om klaar te zijn voor een volgende vorstaanval.

 

De baan is weliswaar nog niet perfect, maar zaterdagmorgen werden de eerste voorzichtige slagen gemaakt. Intussen hebben de Biestse kinderen (en hun ouders) de baan ontdekt. Dat leidde volgens de foto’s tot een gezellige drukte.

 

 

Is schaatsen in Nederland schaars geworden, een dichtgevroren kanaal is bijna uniek. De Biestse ijsbaan kreeg dan ook te maken met een zeldzame concurrent. Vanaf de aanlegsteiger durfden veel mensen de uitdaging aan te gaan, die tussen de twee bruggen lag te wachten.

Zo werd er in de Biest volop genoten van voorlopig misschien wel de laatste uurtjes schaatsplezier.

 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?