Skip to main content
Biestse vlag klaar voor bestelling.

Biestse vlag klaar voor bestelling.


Enige tijd geleden werd door de gemeenteraad van Hilvarenbeek op voorstel van de Stichting Wel Gement, werkgroep Regent, een wapen en een vlag voor Biest-Houtakker vastgesteld. De Werkgroep Regent wil nu die Biestse vlag in productie gaan brengen. De Biestse vlag is een vlag, die je kunt uithangen op talloze  feestelijke of droevige Biestse momenten, zoals b.v. Eerste Communie, Vormsel, een verjaardag, een bruiloft of huwelijksfeest, een overlijden, een verenigingsfeest, enz., enz..

Stichting Wel Gement Regent biedt een ieder nu de kans om bij voorrang op die vlag in te tekenen. Voorintekening is mogelijk door inlevering van onderstaande strook tot uiterlijk 15 oktober 2011. Je betaalt dan € 10,–. Wie de vlag op een later tijdstip bestelt, betaalt dan € 12,50. Graag willen we als idee meegeven om de vlag aan een vriend of kennis te schenken als verjaardags- of b.v. Sinterklaascadeau.

vlagbiest

 

Graag geven we een korte toelichting op de vlag. De kleur groen staat in de heraldiek voor het agrarische karakter van het dorp. De diagonale witte streep verbeeldt het Spruitenstroompje. De korenaar staat voor de rijke landbouwgronden van de kern Biest en de bijenkorf staat voor de rijkdom van bloemen en bloesems goed voor de imkerij van de kern  Houtakker (lage  drassige gronden).

 

 

 

INSCHRIJFFORMULIER BIESTSE VLAG

Ondergetekende,

Naam + adres:  …………………………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

wil graag een Biestse vlag en betaalt bij inschrijving daarvoor een bedrag van € 10,-.

 

……………………………………….

(ondertekening)

 

Inleveren bij:

Biestsestraat 22, 5084 HE Biest-Houtakker of

Past. Boelaarsstraat 22, 5084 GC Biest-Houtakker.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?