• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Vacature Dorpsondersteuner Biest-Houtakker

Geschreven door Lennart de Graaf.

riawebsite.jpgWie de HIlverbode deze week gelezen heeft, heeft wellicht met lichte verbazing gekeken naar de vacature die daar te vinden was. Volgens de advertentie was Biest-Houtakker op zoek naar een nieuwe beheerder voor café Ome Toon. Dit blijkt echter een gevalletje 'fake news' dat is ontstaan door een menselijke fout. Er is wel degelijk een vacature, maar wel voor een totaal andere fuctie: die van dorpsondersteuner. 

Al 8 jaar wordt die rol vervuld door Ria van de Wiel, maar Ria zal per 1-1-2023 gaan stoppen. Op de afgelopen jaarvergadering van de coöperatie kondigde Ria zelf aan dat ze het tijd vind om het stokje over te dragen. En dat zal nog niet zo simpel zijn, want voor de job van dorpsondersteuner moet je stevig in de schoenen staan, een goed inlevingsvermogen hebben in de verschillende problematieken die spelen bij dorpsgenoten en moet je uiteraard een aanpakker zijn. Een pittig klusje, maar wel één dat volgens Ria ook enorme voldoening kan geven. 

Ben of ken jij iemand die geschikt zou zijn om onze nieuwe Biestse dorpsondersteuner te worden? Bekijk dan zeker onderstaande vacaturetekst. 

Vacature Dorpsondersteuner

Biest-Houtakker m/v 9 uur per week

Door het aanstaande vertrek van onze dorpsondersteuner Ria van de Wiel zoekt Coöperatie Biest-Houtakker per 1 januari 2023 een nieuwe dorpsondersteuner. De dorpsondersteuner die we zoeken is een duizendpoot, een aanspreekpunt en een netwerker die goed kan luisteren en advies kan geven over wanneer de inzet van professionele zorg of hulp beter is. Hij/zij verbindt vraag met aanbod op het gebied van welzijn, zorg en wonen.

Maar onze dorpsondersteuner doet meer, zoals het organiseren van informatieavonden, de 'Biestse huiskamer' en andere evenementen die de inwoners van Biest-Houtakker kunnen helpen betrokken te zijn en actief te blijven. Daarbij geholpen door vele vrijwilligers uit het dorp en de Werkgroep Zorg en Welzijn die ondersteunt met praktische zaken en kan dienen als klankbord.

Ben jij de duizendpoot die de komende jaren deze mooie functie wil vervullen? Als je enthousiast wordt bij het lezen van deze functie dan vragen wij je om vóór 20 juli 2022 schriftelijk te reageren (cv en motivatie) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het functieprofiel kun je hier ook opvragen.

Wil je meer over de functie weten, neem dan contact op met de huidige dorpsondersteuner Ria van de Wiel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben 136 gasten en geen leden online