Skip to main content
Team Q&Q wint kwis 2016
Geschreven door: Lennart de Graaf

Team Q&Q wint kwis 2016


qenqwinnaarkwis2016

Het was gisteravond volle bak in café Ome Toon in Biest-Houtakker. Niet alleen werd door biljartvereniging de Heuveltjes een spannende wedstrijd gespeeld voor het kampioenschap, maar 21 teams namen deel aan de 2016 editie van de Kwis van de Nostalgie. Na een spannende ontknoping wist team Q&Q, bestaand uit de beste kwisbreinen van vriendengroep de Schobbejakke, uiteindelijk te winnen. Ze lieten daarmee titelverdediger Boney M (teamcaptain Ester Krieckaart vd Wouw) en oud winnnaar De Nachos (teamcaptain Corrie Wouters) achter zich. 

 Het was weer een ouderwets gezellige avond. In 5 rondes met daarin 5 categorieeen werden flink wat vragen op de teams afgevuurd. Kennis over oude reclames, films, muziek, gezelschapsspellen ander entertainment passeerden de revue. Uiteindelijk bleek team Q&Q, een vaste deelnemer van de kwis, dit keer de sterkste. Dat kon ook niet anders, want het team arriveerde al ijzersterk door in de nostalgische VW bus te arriveren. Volgens teamcaptain Toine Smolders was het succes te danken aan de intensieve training die het team had gedaan. De ook in een van de vlinderakker teams deelnemende Juf Helma had een hele andere verklaring: ‘logisch dat ze winnen … ze hebben allemaal van mij les gehad!”.

Opvallend goed scoorde ook nieuwkomer team Klabotski, onder leiding van teamcaptain Stefan Govers, die samen met de Nacho’s op een gedeelde tweede plaats wisten te eindigen. Een andere leuke ‘strijd’ die zich afspeelde, was die tussen de twee teams van basisschool de Vlinderakker. Uiteindelijk bleek team vlinderakker 2 net een puntje meer de scoren dan vlinderakker 1. Daar wordt vast nog wel over gediscussieerd in de koffiekamer. 

Een volledige overzicht de de uitsalgen (ranking, teams, teamcaptain en aantal punten) is te vinden op madelieve.com.

Ben je niet geweest, en toch benieuwd naar de vragen? Vooruit … eentje die gisteren de revue passeerde om ’t af te leren. Ik ben met mijn auto naar 5 pretparken geweest en heb daar de volgende stickers op m’n auto geplakt gekregen. Welke pretparken zijn ’t?

OpgaveAutostickers

klik hier voor de antwoorden

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?