Skip to main content
Intocht van Sinterklaas op 22 november 2015.
Geschreven door: het Sinterklaascomité

Intocht van Sinterklaas op 22 november 2015.


Sinterklaas maakt binnenkort weer zijn opwachting in ons land met een flink gezelschap Zwarte Pieten. In Biest-Houtakker zal de Goedheiligman op zondag 22 november per boot arriveren. Om 11 uur meert de pakjesboot aan bij de Holenakkerbrug in de Akkerstraat. Sinterklaas en Pieten worden elk jaar door een menigte zingende kinderen ontvangen. Sinterklaas wordt per oldtimer pick up en begeleid door de fanfare naar de grote zaal in ’t Gebint gebracht. De kinderen en belangstellenden mogen achter de auto aanlopen.
Tijdens zijn bezoek in ’t Gebint kan Sinterklaas rustig op zijn zetel genieten. Daar wordt hij door de burgemeester of een wethouder officieel ontvangen en hartelijk welkom geheten namens alle kinderen van Biest-Houtakker. De Pieten treden hier op voor de kinderen en natuurlijk mogen er kinderen bij Sinterklaas komen. Ouders en familie zijn van harte welkom, want op deze leeftijd vinden de meeste kinderen het natuurlijk reuze spannend !
Sinterklaas blijft een uurtje en vertrekt weer rond 13:00 uur. Hij kan dan gaan rusten, want ’s-nachts gaan Sinterklaas en de Pieten natuurlijk schoentjes vullen ! 

Elk jaar organiseert het Sinterklaascomité een loterij tijdens de intocht van Sinterklaas. In de voorafgaande periode gaat het Sinterklaascomité in Biest-Houtakker rond om zoveel mogelijk loten te verkopen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om alle kinderen in Biest-Houtakker (t/m groep 8) met de intocht van Sinterklaas een leuk cadeautje en een snoepzak te kunnen geven. De prijzen van de loterij kunnen tot 31 december 2015 worden opgehaald.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?