Skip to main content
De Biestse Huiskamer
Geschreven door: Dorpsondersteuner Ria van de Wiel

De Biestse Huiskamer


Mijn eerste weken als dorpsondersteuner zitten erop. Naast het bijwonen van diverse bijeenkomsten over zorg en welzijn, heb ik ook al enkele huisbezoeken gedaan. Inwoners van Biest-Houtakker weten me dus te vinden en dat doet me goed.

Samen met de Werkgroep Zorg ben ik met een nieuw plan voor 2015 bezig; namelijk met het opzetten van de Biestse Huiskamer. Met dit initiatief willen we binnenkort op de maandagen een gezellig dagprogramma bieden voor ouderen uit het dorp die daar behoefte aan hebben.

Hoe ziet zo’n dagprogramma eruit? We starten omstreeks 10:00 uur in de huiskamer van café Ome Toon (nu nog vergaderruimte), met koffie/thee en buurten. Daarna bieden we diverse activiteiten aan, maar u kunt natuurlijk ook de krant gaan lezen aan de leestafel of verder gaan met uw meegebrachte handwerkspullen of puzzelboek. Ik noem maar wat als voorbeeld. Tussen de middag verzorgen we een broodmaaltijd en degenen die willen, kunnen aansluiten bij de activiteiten van de Welfare. 

Er kunnen diverse redenen zijn om deel te nemen aan de Biestse Huiskamer. Bijvoorbeeld omdat u vaak alleen bent, of omdat u uw mantelzorger even wilt ontlasten. Of gewoon omdat u het gezellig vindt om met anderen activiteiten te ondernemen. 

Als dorpsondersteuner ben ik erg benieuwd of er belangstelling voor dit initiatief is. Hebt u vragen of opmerkingen hierover? U kunt mij mailen via dorpsondersteuner@biest-houtakker.eu of bellen op telefoonnummer (06) 261 281 95. Natuurlijk kunt u mij ook aanspreken als u mij tegenkomt in het dorp.

Op deze website zal ik u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?