Skip to main content
Bijen terug in Biest-Houtakker

Bijen terug in Biest-Houtakker


Enige tijd geleden werd door de Stichting Wel Gement de wens geuit om de imkerij terug te brengen in Biest-Houtakker. In wapen en vlag van ons dorp wordt daar door de plaatsing van een bijenkorf nadrukkelijk naar verwezen. Sinds kort is er sprake van een echte Biestse imker in de persoon van Mart van Vught en het ziet er naar uit dat binnenkort een tweede Biestse imker zich hierbij zal aansluiten. Daarmee komt het houden van bijen in ons dorp weer nadrukkelijk op de kaart.

Wat uiteraard ook leuk is, is dat door deze imkers ook weer honing in ons dorp te koop is. Na een zeer beperkte voorraad Biestse zomerhoning is via de Biestse bijen is nu ook een wat grotere voorraad Balsemienhoning uit de Biesbosch te koop. Deze is verkrijgbaar bij Theo en Net de Graaf Biestsestraat 22. De kosten voor dit uitmuntende natuurproduct bedragen   5,00 voor een pot van 450 gram.

In een volgend artikel over de Biestse imkers zal nader worden ingegaan op het belang van drachtplanten voor de Biestse bijen en voor de Biestse natuur. 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?