• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Verenigingsgebouw De Gemeynte

Geschreven door B.O.B.. Gepost in Voorzieningen.

Verenigingsgebouw De Gemeynte bevindt zich op sportpark De Stevort aan de Gemeintesdijk 3 in Biest-Houtakker. Het gebouw heeft een aantal vaste gebruikers: het gilde 'Onze Lieve Vrouwe Broederschap' en de jeu de boules club 'de Biestse Boulers'. Voor jongeren worden er activiteiten georganiseerd door 'de Jeugd van Tegenwoordig' en de KPJ. Andere verenigingen en particulieren kunnen voor vergaderingen, kaartwedstrijden, evenementen en (buurt)feesten terecht in dorpsgebouw 't Gebint.

Gemeynt_kleinDe jongeren gebruiken hun eigen ruimte in het linkerdeel van het gebouw, het gilde heeft er zijn schietbaan aan de achterkant en voor de ingang liggen de banen van de jeu de boules club. Deze verenigingen gebruiken de Gemeynte op vaste tijdstippen.

 

 

Bezetting

De Gemeynte is op de volgende tijdstippen verhuurd aan de vaste gebruikers:

Maandag Jeu de boules  club van eind maart tot eind oktober van 19:00 tot 22:00 uur
Dinsdag geen
Woensdag Jeu de boules club van eind maart tot eind oktober van 19:00 tot 22:00 uur
Donderdag Het gilde vanaf 10:30 uur
Vrijdag geen
Zaterdag geen

Daarnaast wordt de Gemeynte incidenteel verhuurd aan de andere huurders

Protocol gebruik van de Gemeynte

De Gemeynte is een verenigingsgebouw in Biest-Houtakker dat gebruikt wordt door de verenigingen de Jeugd van Tegenwoordig, de KPJ, het gilde O.L.V. Broederschap en jeu de boules club De Biestse Boulers.
De Jeugd van Tegenwoordig gebruikt het linker gedeelte en het gilde en De Biestse Boulers het rechter gedeelte van het gebouw. De verenigingen betalen naar evenredigheid huur voor het gebouw. Uit de opbrengsten hiervan worden de vaste lasten betaald. Elk jaar wordt er een vergadering gehouden met de drie verenigingen gezamenlijk voor de rekening en verantwoording.

Het gebouw, of een gedeelte ervan, kan niet gehuurd worden door andere verenigingen, particulieren of buurtschappen voor het houden van feestjes etc.. Hierop zijn enkele uitzonderingen van toepassing.
1.  Wanneer een huurder als activiteit wil jeu de boulen of handboogschieten, dan is dit wel mogelijk.
2.  De huurder kan een (deel van) het gebouw bespreken per dagdeel. De ochtend van 9:00 tot 13:00 uur, de middag van 13:30 tot 17:30 uur of 's avonds bijv. van 20:00 tot 24:00 uur.
3.  De huurprijs bedraagt € 40,- per dagdeel voor het grotere rechterdeel van het gebouw of € 20,- voor het kleinere, linkerdeel waar de Jeugd van Tegenwoordig zit.
4.  Tijdens de activiteit kan gebruik gemaakt worden van de voorzieningen. Meegebrachte spullen dienen na afloop ook weer te worden opgeruimd.
5.  Tijdens de activiteit mag er door de huurders zelf koffie/thee en andere dranken geschonken worden.
6.  Er mogen geen maaltijden worden gebruikt.  Een stukje kaas of worst serveren is wel toegestaan.
7.  De huurders zorgen dat het gebouw na afloop van de activiteit weer schoon wordt achtergelaten, inclusief het opruimen van het afval.

Voor afspraken kun je contact opnemen met Corrie van de Wouw van de jeu de boules club of Wim van den Biggelaar van het gilde.