• foto head7
 • foto head12
 • foto head 13
 • foto head 15
 • foto head 16

Kindcentrum De Vlinderakker

Geschreven door Katja Timmermans. Gepost in Voorzieningen.

logo klik kinderopvangDe kinderen en medewerkers van de basisschool en de kinderopvang gaan vaak even bij elkaar ‘buurten’. Ook door het ontmoetingscentrum ‘Ome Toon’ worden wij met open armen ontvangen, waardoor de kinderen daar ook de verbinding tussen jong en oud maken.
In dit kindcentrum stellen de basisschool en de kinderdagopvang met daarbij het peuterarrangement, voor-, tussen- en naschoolse opvang zich als doel om uw kind zo te begeleiden en (spelenderwijs) te laten leren dat het een hele goede start kan maken op weg naar zijn toekomst. Ieder kind is uniek en daarom proberen wij uw kind het maatwerk te bieden dat het verdient om zich veilig en op zijn plek te voelen.

Klik biedt kinderdagopvang in een verticale groep (0-4-jarigen) en daarnaast een groep waar ook het peuterarrangement wordt geboden aan de peuters vanaf 2 jaar. De buitenschoolse opvang is er voor de kinderen die naar de basisschool gaan. Zij hebben de beschikking over dezelfde ruimte waar het peuterarrangement wordt geboden en daarnaast maken zij ook gebruik van de mogelijkheden, die binnen de basisschool aanwezig zijn.

Alle kinderen kunnen dagelijks terecht van 7.30 uur tot 18.30 uur.

Voor meer informatie zie de site van klik kinderopvang.

Dorpsgebouw 't Gebint

Geschreven door Arjan Mulders. Gepost in Voorzieningen.

2014 Dorpsgebouw t GebintOns nieuwe dorpsgebouw draagt de naam 't Gebint. Dit is een naam met een dubbele betekenis. Ze verwijst naar het authentieke gebint, de houten draagconstructie, van het oude dorpsschooltje uit 1914 dat nu een onderdeel is van het totale gebouw. Tegelijkertijd verwijst 't Gebint ook naar het ‘verbinden’ van mensen van jong en oud in het nieuwe gebouw. Het gebouw is daarmee een ontmoetingsplek voor alle inwoners van ons dorp waar samenwerken van oudsher een vanzelfsprekendheid is.

Gebruikers Dorpsgebouw
Het dorpsgebouw kent drie vaste huurders. Kinderopvang en basisonderwijs gaan handje in handje in 'Samenwijsaccomodatie De Vlinderakker'. Onder deze paraplu zijn twee gebruikers, Basisschool De Vlinderakker en Klik kinderopvang, actief. Samenwijs is een term die is afgeleid van de woorden samenwerken, werkenderwijs en wijs. Het doel van samenwijs is het optimaliseren van de ontwikkelingskansen van kinderen. In Hilvarenbeek krijgt dit onder meer vorm in de verschillende brede scholen die actief zijn binnen Stichting de Oude Vrijheid.

Daarnaast is het achterste gedeelte van het gebouw in gebruik als Café ‘Ome Toon’. Een plek van ontmoeting voor de inwoners van Biest-Houtakker en de omliggende regio.

Hieronder vindt u een plattegrond van ons dorpsgebouw. Klik op één van de ruimten op de afbeelding of kies één van de menu opties rechts voor meer informatie.

Keuken en Bar Grote zaal Podiumzaal Café Ome Toon Vergaderzaal Servicepunt

Café Ome Toon

Geschreven door Arjan Mulders. Gepost in Voorzieningen.

Ontmoeten in café Ome Toon

Een centrale sfeervolle plek in Biest-Houtakker, dat is café Ome Toon ! Het cafégedeelte is voorzien van een lounge hoek met sfeerhaard, een verzinkbaar biljart, een grote bar met grand café uitstraling en een authentieke houten vloer. Dit alles in het kloppend hart van Biest-Houtakker.
Dus bent u op zoek naar een mooie locatie voor een cursus, workshop, sportactiviteit of bijeenkomst? Of wilt u een ruimte huren voor een vergadering? De zalen van café Ome Toon zijn een geschikte locatie voor al uw activiteiten, groot en klein.

 • 2015 10 31 weekend sentiment
 • 2014 cafe bar
 • 2014 cafe selfie
 • kookpunt 046 opt
 • 2014 kookpunt22
 • 2014 cafe lotte tap
 • Ome toon terras
 • 2014 Lotte bar
 • 2014 kaartavond
 • 2014 Piet met nieuwe leerlingen
 • 2015 darttoernooi
 • 2014 poolen

Diverse zalen van verschillende afmetingen
U hebt de keus uit een grote en een tweetal kleinere zalen, een professionele keuken met geavanceerde combi-steamer voor bijv. kookworkshops. De sportzaal, uitgerust met een geavanceerde high-tech lichtinstallatie, toveren we in een handomdraai om in een zaal voor grote, sfeervolle bijeenkomsten, eventueel in combinatie met de aangrenzende podiumzaal. Kleinere ruimtes gebruiken kan al vanaf twee personen. Een mogelijkheid is ook uw evenement te starten in het café, om vervolgens op te splitsen in kleinere groepen naar de diverse ruimtes. Wij houden graag rekening met uw wensen. 

Aanvullende wensen: catering

Tijdens uw evenement verzorgt een cateringservice uw gasten met bijvoorbeeld een hapjesbuffet of een uitgebreid buffet. Van alles is mogelijk, van koffie met iets lekkers tot een uitgebreid buffet.

wifi75x75

Evenementen en maatwerk

Wij denken graag met u mee. Voor al uw maatwerk en uitgebreide evenementen kunt u voor meer informatie terecht bij bij onze beheerder. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (06) 13 49 23 43.

Voorzieningen

Geschreven door Arjan Mulders. Gepost in Voorzieningen.

Biest-Houtakker is een klein dorp, maar beschikt over een aantal belangrijke voorzieningen die onder dit menu zijn opgenomen. Het dorp is met het openbaar vervoer via buurtbus en regiotaxi bereikbaar. Daarnaast is het per boot bereikbaar via het Wilhelminakanaal waarbij u kunt aanmeren in de passantenhaven.

2014 Dorpsgebouw t GebintIn 2014 is Dorpsgebouw 't Gebint gerealiseerd. In dit dorpsgebouw zijn een peuterspeelzaal, een basisschool en een dorpscafé gehuisvest. Hier vinden diverse verenigingen, en de kinderen van de basisschool en de peuterspeelzaal, hun thuishaven. Kinderen van 0-13 jaar kunnen gebruik maken van de peuterspeelzaal en kinderopvang maar ook voor-, tussen- en naschoolse opvang is mogelijk.

Het gebouw is voorzien van een gezellig café met kleine vergaderzaal, grote zaal met aansluitend podium, een grote keuken en niet te vergeten een gezellig terras aan het dorps- en schoolplein.

Aan het multi-functionele plein zijn nu een tweetal huurwoningen gebouwd. Er zijn plannen om daar in de toekomst nog meer woningen te bouwen.

Overzicht van de voorzieningen nét buiten Biest-Houtakker

Voor sommige voorzieningen kunt u terecht in de aangrenzende dorpen van Biest-Houtakker

 • Supermarkten vindt u met 5 minuten rijden in Hilvarenbeek (AH, Aldi, Jumbo en Coop), Diessen (Emté) en Moergestel (Jumbo, Aldi)
 • Huisarts, tandarts, apotheek, cultureel centrum Elckerlijc, zwembad, en diverse leuke restaurantjes (alle in Hilvarenbeek)
 • Dichtstbijzijnde ziekenhuis: St. Elizabethziekenhuis (Tilburg Zuid)
 • Bilbiotheek: Bibliotheek Midden Brabant (Hilvarenbeek)
 • Biest-Houtakker grenst aan Safaripark en Speelland Beekse Bergen
 • Binnen een kwartiertje staat u met de auto in het centrum van Tilburg met alle winkels en overige voorzieningen

Het Kookpunt

Geschreven door Rina van den Heuvel. Gepost in Voorzieningen.

logo_kookpunt
Het Kookpunt is in januari 2010 opgericht met het doel om eenmaal per maand een gezamenlijke maaltijd te verzorgen voor de ouderen in Biest-Houtakker en de Biestenaren in de Clossenborgh. Het koken en de hele verzorging wordt gedaan door vrijwilligers uit het dorp.

De maaltijden vinden elke eerste woensdag van de maand (uitgezonderd augustus) plaats in Dorpsgebouw 't Gebint in het centrum van het dorp.
Inloop met koffie vanaf 11.00 uur.

Contactadres: Het Kookpunt
Hoefpad 13, 5084 GG  Biest-Houtakker, tel. 013-505 2127

Bestuur:
Rina van den Heuvel, Past. Boelaarsstraat 20, 5084 GE  Biest-Houtakker
Ria van de Wiel, Vossenhol 13, 5084 HJ  Biest-Houtakker
Piet Kuijpers, Hoefpad 13, 5084 GG  Biest-Houtakker

Meer artikelen...