• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Dorpsgebouw 't Gebint

Geschreven door Arjan Mulders. Gepost in Voorzieningen.

2014 Dorpsgebouw t GebintOns dorpsgebouw draagt de naam 't Gebint. Dit is een naam met een dubbele betekenis. Ze verwijst naar het authentieke gebint, de houten draagconstructie, van het oude dorpsschooltje uit 1914 dat nu een onderdeel is van het totale gebouw. Tegelijkertijd verwijst 't Gebint ook naar het ‘verbinden’ van mensen van jong en oud in het nieuwe gebouw. Het gebouw is daarmee een ontmoetingsplek voor alle inwoners van ons dorp waar samenwerken van oudsher een vanzelfsprekendheid is.

Gebruikers Dorpsgebouw
Het dorpsgebouw kent drie vaste huurders. Kinderopvang en basisonderwijs gaan handje in handje in 'Samenwijsaccomodatie De Vlinderakker'. Onder deze paraplu zijn twee gebruikers, Basisschool De Vlinderakker en Klik kinderopvang actief. Samenwijs is een term die is afgeleid van de woorden samenwerken, werkenderwijs en wijs. Het doel van samenwijs is het optimaliseren van de ontwikkelingskansen van kinderen. In Hilvarenbeek krijgt dit onder meer vorm in de verschillende brede scholen die actief zijn binnen Stichting de Oude Vrijheid.

Daarnaast is het achterste gedeelte van het gebouw in gebruik als Café ‘Ome Toon’,een plek van ontmoeting voor de inwoners van Biest-Houtakker en de omliggende regio.