• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Info over Biest-Houtakker

Geschreven door Ed van Hees. Gepost in Toerisme.

Biest-Houtakker is een klein dorp met bijna 1.000 inwoners, gelegen op 9 km ten zuidoosten van het centrum van Tilburg. Het is een kerkdorp van de gemeente Hilvarenbeek en is uitstekend per auto te bereiken via de afslag Moergestel op de A58 (Tilburg-Eindhoven), of de afslag Biest-Houtakker op de N269 (Tilburg-Reusel). Daarnaast is Biest-Houtakker ook via het water bereikbaar. Het beschikt over een kleine passantenhaven aan het Wilhelminakanaal op het traject Tilburg - Oirschot.

passantenhavenEen belangrijke toeristische attractie in de directe omgeving is het Safaripark en Speelland Beekse Bergen, met een grote camping, midden tussen Tilburg en Biest-Houtakker. Grenzend aan de Beekse bergen ligt ook één van de vier roeibanen in Nederland, een 4-baans watersportbaan van 2.000 meter, thuisbasis van drie roei- en kanoverenigingen. Verder is de lucht boven Biest-Houtakker de locatie waar de Zuid-Nederlandse zeilvliegvereniging 'de Buizerd' regelmatig te zien is met haar deltavleugels en parapenters.

Biest-Houtakker ligt aan de drukke fietsroute tussen de toeristendorpen Hilvarenbeek en Oisterwijk, en langs het kanaal loopt de mooie toeristische fietsroute Tilburg - Haghorst - Oirschot. gullespeeltuinTegenover het haventje, waar de twee fietsroutes elkaar kruisen ligt de uitspanning de Gulle Brabander met een grote speeltuin. Naast de Gulle Brabander heeft het dorp een uitstekend wok-restaurant in het centrum tegenover de kerk en restaurant De Eksterhoeve langs de Klein-Westerwijksestraat (zie verder onder "Culinair genieten").

Biest-Houtakker is ook per fiets goed bereikbaar vanaf de Beekse Bergen. Als u in Biest-Houtakker wilt overnachten dan kunt u verblijven op een gezellige, kleine minicamping. Door Biest-Houtakker lopen drie wandelroutes van het uitgebreide wandelroutenetwerk van het Land van de Hilver. Een van de routes loopt langs de diverse historische bezienswaardigheden van het dorp, waaronder de unieke Gemeynte.

vliegterrein_de_buizerd