Skip to main content
Schaatskoorts op De Eekhof
Geschreven door: Redactie

Schaatskoorts op De Eekhof


De schaatskoorts heerst stevig bij de bewoners aan het Eekhofplein. Vandaag kwamen ze bijeen om samen te kijken hoe er bij voldoende vorst een gezellig schaatsfeest kan ontstaan op het plein. Het idee is om daarbij ook aan de schaatsers drankjes en wat lekkers te kunnen bieden en zo geld in te zamelen voor duurzame pleinverlichting. Een leuk plan, maar volgens de ijsmeesters moeten we nog niet te vroeg juichen. Het moet echt nog wel flink gaan vriezen en het ijs moet ook echt de tijd krijgen om stevig te worden zonder dat er op gelopen wordt.

Het Eekhofplein was zo’n 6 jaar geleden ook al het toneel van een heerlijke schaatsplek in het dorp. Inmiddels is het plein alleen maar gezelliger geworden.  Met veel nieuwe bewoners en sinds Halloween afgelopen jaar zelfs ook sfeervolle kerstverlichting. En natuurlijk hopen de bewoners dit jaar weer op ijspret. Daarom kwam vanmiddag een groep van 8 inwoners bij elkaar om te kijken wat er allemaal nodig is om alles in goede banen te leiden.  Als het even meezit dan kan er ofwel dinsdag of woensdag geschaatst worden. Wanneer precies hangt van de weersomstandigheden en de kwaliteit van het ijs af.

ijsmeester: heb geduld en blijf van het ijs 
De kwaliteit van de ijsbaan wordt streng in de gaten gehouden door ijsmeesters Pieter van de Wouw en Johan Steenbakkers. “Het is met name belangrijk dat mensen niet te vroeg op het ijs gaan. Vorige jaren is dat wel gebeurd en dat zorgt voor ijs met veel ongelijkheden waar je totaal niet op kunt schaatsen. Ga dus zeker niet te vroeg op het ijs, want daarmee verpest je de ijspret voor alle anderen. ” Het motto is dus: Geduld is een schone zaak! De ijsbaan wordt vanaf zondag met veiligheidslint afgezet. Zolang het lint er nog staat is het zaak de baan niet te betreden. Dinsdagochtend zal worden bekeken wanneer de baan open kan. Dat bericht wordt via de socials van het dorp en de klassenappgroepen gedeeld met de kinderen.

Schaatsen voor het goede doel: licht op het plein
Naast schaatsen kan er, als alles goed gaat, ook nog een lekkere kop thee, koffie of chocomel worden gedronken en natuurlijk wordt er ook gezorgd voor wat lekkers erbij. Dat gebeurt tegen zeer schappelijke prijzen en bovendien komt de opbrengst volledig ten goede aan het nog mooier maken van het Eekhofplein. Volgens één van de initiatiefnemers Elise van Dingenen is die wens er al langer: “Dit jaar hebben we het plein voor het eerst verlicht met relatief simpele kerstverlichting. Dat zorgt voor een fantastische sfeer, maar helaas is gewone kerstverlichting niet zo weerbestendig bij echt slecht weer. We willen daarom sparen voor een wat robuustere verlichtingskabel die we bij activiteiten op het plein kunnen gebruiken.  Vandaar dus dat de opbrengst van onze Koek en Zopie tent daar volledig aan ten goede komt. En mocht er nog wat geld over blijven, dan hebben we nog plannen genoeg voor het plein.” Kortom, Biestenaren worden uitgenodigd om niet alleen te komen schaatsen, maar zeker ook gezellig iets te komen drinken en eten. En voor wie het initiatief nog een warmer hart toedraagt zal het spaarvarken voor extra donaties ook klaar staan.

 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?