Skip to main content
Plukkers vullen nieuwe deelkast met jam van Biestse bodem
Geschreven door: stichting Wel Gement

Plukkers vullen nieuwe deelkast met jam van Biestse bodem


Vandaag werd in de hal van dorpsgebouw ’t Gebint de nieuwe deelkast geopend door Rinus van de Sande (maker van de kast), Annemiek van Puijenbroek (vanuit Stichting Annetje) en verschillende aanwezige kinderen. De kast kon daarna bewonderd, maar natuurlijk ook in de praktijk gebruikt worden en dat gebeurde ook. Sommige aanwezigen namen iets mee uit de kast, wie dat kon missen deed ook een donatie in het spaarvarken of via de QR code en anderen kwamen juist nieuwe spullen voor in de kast brengen. Aansluitend ging een deel van de aanwezigen op pad om in de omgeving bramen te gaan plukken en er bij terugkomst bramenjam en pruimenjam van te maken. En natuurlijk werd die nieuwe Biestse jam in de kast gezet.

Voor veel van de jonge plukkers was dit de eerste keer dat zij bramen gingen plukken. En alhoewel de bramenstruiken af en toe aardig konden prikken en er nog maar een beperkt aantal rijpe bramen te vinden was, keerde de groep na een uurtje plukken toch met heel wat fruit terug naar Ome Toon.

Onder het toeziend oog van een van de deelkastbeheerders, Annelies van de Wouw werd de oogst schoongemaakt en klaargemaakt voor verdere verwerking. Daarna ging ‘jamchef’ Rina met de kinderen aan de slag om de Biestse oogst om te toveren tot heerlijke huisgemaakte Biestse jam. Uiteindelijk leverde dat natuurlijk een aantal potjes op om mee naar huis te nemen, maar zeker ook nog zo’n 20 potten voor in de deelkast.

Uiteraard gebeurde dat pas na een strenge kwaliteitscontrole door een deskundig panel van jamproevers. Het oordeel was unaniem: Die Biestes Bramenjam is LEKKER!

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?