Skip to main content
Ontmoeten bij de Ontmoetingslinde
Geschreven door: Redactie

Ontmoeten bij de Ontmoetingslinde


Vandaag werd, tussen de regenbuien door, de Ontmoetingslinde aan de Eekhof in gebruik genomen. De lindeboom met boombank is een mooie groene plek aan de Eekhof waar je (als de linde wat groter is) heerlijk in de schaduw kan zitten om even uit te blazen en andere Biestenaren te ‘ontmoeten’. De bank is gemaakt door de onlangs overleden Sjaak van Nuenen, die bij menig Wel Gement project als expert werd ingevlogen. Zijn vrouw, Jeanne van Nuenen, onthulde samen het haar kleinkinderen het bijbehorende informatieplaatje .

De ontmoetingslinde is een initiatief van Stichting Wel Gement. De stichting probeert het dorp op verschillende manieren te verfraaien en dit project is daar ook weer een voorbeeld van. Met het planten van een Lindeboom is gezorgd voor meer groen in de wijk, waar later op hete dagen een fijne rustplek zal onstaan onder het bladerdak van de linde. Dat kan omdat om de linde een schitterende boombank is geplaatst.

Boombank gemaakt door Sjaak van Nuenen
De bank is gemaakt door de onlangs overleden Sjaak van Nuenen. Sjaak was voor de stichting iemand waar regelmatig advies werd gevraagd als het op vakmanschap aankwam. Eerder maakte hij al de boombank bij de Milleniumboom bij het geitenweitje aan de Beverstraat. Deze bank is een soortgelijk model dat Sjaak graag een plekje wilde geven in het dorp. De stichting ging vervolgens op zoek naar een mooie plek en vond die uiteindeijk aan de Eekhof ter hoogte van huisnummer 16. Het is helaas niet meer gelukt om Sjaak het eindresultaat te kunnen tonen, maar hij was nog wel betrokken bij de voorbereiding van de plaatsing. Hij heeft gezorgd voor een volledig voorbreide set van montagematerialen en benodigde tools om de bank goed te kunnen zetten en heeft Pieter van de Wouw geinstrueerd hoe de bank gezet moest worden.


De realisatie
Voordat de bank geplaatst kon worden, moest er nog wel flink wat gebeuren. Zo is het straatwerk rondom de linde gemaakt door Jeffrey van der Staak met hulp van Dave van Nuenen, een van de zoons van Sjaak. Het plaatsen van de bank gebeurde door Pieter van de Wouw, Maarten Lapien en Michael van Nuenen, de andere zoon van Sjaak. Zij kregen daarbij hulp van Biest-houtakkers jongste timmertalenten Tijn Hofhuizen en Tim Leijten. Uiteindelijk werd het geheel afgemaakt met een mooie strakke beukenhaag en zaaigoed door Jan Abrahams.

Onthulling
Rond 13.30 verzamelden een groep van zo’n 30 buurtgenoten en genodigden zich bij de linde om deze samen, onder het genot van een kop koffie en thee en iets lekkers, in gebruik te nemen. Daarbij onthulde Jeanne van Nuenen en haar kleinkinderen het informatiebordje.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?