Skip to main content
Junior Chefs gezocht voor Wie de pot lust
Geschreven door: Redactie

Junior Chefs gezocht voor Wie de pot lust


In Februari start een nieuw seizoen voor “Wie de pot lust …”, het initiatief waarbij hobbykoks Jan, Ans, Patrick, Lennart en gastkoks voor een zeer schappelijke prijs een heerlijke en verse 3 gangenmaaltijd op tafel toveren. Naast het lekker samen eten is de ontmoeting het doel. Inmiddels zijn veel Biestenaren al wel eens aangeschoven bij het initiatief en heeft het op jaarbasis zo’n 400 deelnemers. Dit seizoen gaat het Wie de pot lust team, naast de reguliere kookavond, op zoek naar nieuwe concepten. Het doel is simpel: Een nog diverser publiek aanspreken om uiteindelijk elke Biestenaar een keer aan tafel te hebben gehad. Tot die reeks nieuwe ideeen behoort ook de Wie de pot lust Junior Chef editie. Op deze speciale avond zal niet het vaste team van hobbykoks koken, maar wordt gevraagd aan jonge Biestenaren tussen 10 en 18 jaar om een gerecht te bereiden.

“Er is eigenlijk geen reden om niet een keer aan te schuiven bij Wie de pot lust. ” zegt Jan Claassen, één van de hobbykoks van het Wie de pot lust team.  “We koken zo divers dat er altijd wel een keer iets tussenzit dat je lekker vindt.  Natuurlijk is dat soms ‘gewoon’ Hollandse pot, maar vaak ook een wereldgercht. Van een Franse coq au vin tot Japanse sushi, van een klassieke Italiaanse lasagne bolognese tot Koreaanse bao buns met sticky fried chicken. We hebben het allemaal al eens gekookt. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, want je doet een vrijwillige bijdrage in ons spaarvarken. En die bijdrage past dus altijd bij elke portemonnee. Of die nu goed gevuld is of even wat dunner”.

Nieuwe initiatieven zijn nodig
Sinds dit seizoen wordt het concept van Wie de pot lust verder uitgebreid. “De huidge avond waarop wij koken en iedereen lekker kan aanschuiven blijven we natuurlijk ook draaien.” zegt mede kok Lennart de Graaf. “Maar we merken dat er een vaste groep gasten aan het ontstaan is. Dat is niet erg, maar ons doel is naast lekker en gezond eten ook om een laagdrempelige ontmoetingsplek voor dorpsgenoten te faciliteren. En dan is regelmatig nieuwe aanwas fijn. Om dat voor elkaar te krijgen gaan we dus ook andere intiatieven proberen en die ook soms op andere momenten uitvoeren.”

Junior Chef
Één van de nieuwe initiatieven is de Junior Chef avond op 1 maart a.s. waar niet de vaste koks, maar juist 3 jonge Biestenaren met een passie voor koken achter ’t formuis zullen gaan staan. “We merken dat jongere gasten vaak in de keuken komen neuzen en het helemaal geweldig vinden als ze ook nog mogen meehelpen. Die energie moeten we natuurlijk gebruiken, want hoe gaaf is het als je voor een groep van zo’n 20 tot 30 personen (waaronder natuurlijk broers, zusjes, ouders en trotse opa’s en oma’s) jouw allerlekkerste gerecht mag maken.” zegt Lennart. “Maar we hebben ook nog een ander doel. Want de jeugd heeft letterlijk de toekomst, ook als het over het vrijwillig meedraaien bij Café Ome Toon gaat. Een positieve ervaring in de keuken van ome Toon als Junior Chef zorgt er hopelijk voor dat iemand later ook terugkomt als vrijwilliger bij ons dorpshuis.”

Om de avond op 1 maart te kunnen organiseren wordt nog gezocht naar 3 jonge chefs. Ze kunnen zich, samen met een volwassen begeleider (vaak een ouder) aanmelden op https://bit.ly/WdplJrChef om mee te doen. Ze staan er zeker niet alleen voor, want de ervaren Wie de pot lust chefs staan klaar om te ondersteunen. “Veel mensen koken thusi graag, maar durven de stap naar een grote groep mensen niet te maken.” zegt Jan. “Toch is het veel minder ingewikkeld dan het lijkt. Het is gewoon een kwestie van lekkere maar niet al te ingewikkelde recepten kiezen en  zorgen voor een goede voorbereiding en planning in de keuken. Gelukkig hebben we daar echt al heel veel ervaring mee en staan we als koks natuurlijk paraat om onze Junior Chefs bij te staan tijdens hun kookavontuur”.

Andere ideeen
Naast Junior chef zijn er ook nog andere ideeen. “We denken er  over om  een Wie de pot lust brunch te doen of wellicht een keer later op de middag een Wie de pot lust High tea.” zegt Lennart. “Maar we hebben het ook gevraagd aan de groep gasten die ons de afgelopen tijd bezocht hebben. Wie weet wat voor leuke ideeen daar nog allemaal uitkomen. We gaan ze bekijken en gaan er zeker een aantal plannen dit seizoen.”

Maar voor het zover is, start wie de pot lust dit seizoen eerst weer op op vrijdag 16 Februari met een ‘gewone’ kookavond. Wie zo’n avond nog nooit heeft meegemaakt wordt van harte uitgenodigd om een keer aan te schuiven. Aanmelden is nodig en kan via https://bit.ly/wdpl2024. Wie liever niet aanschuift om te eten, maar liever kookt is ook van harte welkom om het koksteam te versterken. “Kom gerust een keer mee koken. Bevalt het goed, dan kunnen we je goed gebruiken als versterking van ons team van koks. ” aldus Lennart.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?