Skip to main content
First Lego league team zoekt oplossing voor plankenkoorts
Geschreven door: redactie

First Lego league team zoekt oplossing voor plankenkoorts


Waarom gaan mensen eigenlijk niet de ton in? Dat is de vraag die het FIRST Lego league team van groep 8 van de Vlinderakker de komende tijd bezighoudt. Het team neemt deel aan de populaire wedstrijd waarin, naast het bouwen van een heuse robot van lego er ook een maatschappelijk relevant probleem aangepakt moet worden. Dit jaar moet, binnen het thema “Masterpiece” gekeken worden hoe techniek kan helpen om mensen te enthousiasmeren om de hobby van één van de teamleden te leren kennen. Met 3 onderzoeksteamleden die onlangs meededen met de jeugd Tonpraat akkudemie was de keus voor een hobby snel gemaakt: Tonpraten.

Maar hoe krijg je meer mensen enthousiast om in de ton te stappen? Een goede vraag, want veel mensen maken die stap niet. “En dat is precies wat we moeten uitzoeken.” zegt Pepijn van Berkel, één van de FLL teamleden. Pepijn is daarom samen met zijn teamgenoten op zoek naar manieren om meer mensen te laten genieten van het plezier van het tonpraten. Maar eerst moet daarom worden uitgezocht wat mensen eigenlijk tegenhoud.  Teamgenoot Puck Vingerhoets vertelt dat ze daarvoor experts uit de ton zijn gaan interviewen. Dat zijn veelal mensen die zelf in de ton hebben gestaan of die iemand hebben geholpen bij hun tekst of typetje. De eerste reacties lijken te wijzen op dat veel mensen last hebben van plankenkoorts. “Het is natuurlijk best spannend om voor een grote groep mensen te praten. Dat heb ik zelf ook bij een spreekbeurt.” zegt Puck.

De eerste ideeen om het probleem tegen te gaan met behulp van een technische uitvinding staan al op papier. Toch is het voor het team belangrijk om eerst nog verder te onderzoeken of plankenkoorts inderdaad de belangrijkste reden is of dat er wellicht ook nog andere zaken spelen. Daarvoor hebben ze zo veel mogelijk reacties van Biestenaren nodig. “En vandaar dat we hieronder een oproep willen doen.”Zegt Pepijn:

Hallo,

Zouden jullie de onderstaande enquête willen invullen voor 19 december. Alvast bedankt!
Klik hier om naar de enquête te gaan. 

Kortom, een oproep aan iedereen die al wel of juist nog niet in de ton heeft gestaan om de (korte) enquete in te vullen.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?