Skip to main content
Bord Zangfietspad gestolen
Geschreven door: redactie

Bord Zangfietspad gestolen


Natuurlijk mag er nog steeds gezongen worden op het Brabants zangfietspad langs het kanaal van Biest-Houtakker. De fietser wordt echter niet meer uitgenodigd om dat te doen. Onlangs werd namelijk het bord van het zangfietspad nabij de brug Holenakker gestolen. Stichting WelGement, realisator van het zangfietspad heeft nog geen aangifte gedaan, maar hoopt dat de dief op z’n schreden terugkeert.

Het is niet de eerste keer dat WelGement te maken krijgt met diefstal of vandalisme. Vorig jaar werd ook al een informatiebord beschadigd bij het inclusief uitzichtsplateau bij de Gemeijnt. Voorzitter Lennart de Graaf vertelt:  “Wie projecten in de buitenruimte doet, moet altijd rekening houden met dit soort dingen. Zeker bij het Brabants zangfietspad zijn we er zelfs al expliciet voor gewaardschuwd door de bordenleverancier. Diefstal van verkeersborden is sowieso een probleem en een ‘maf’ verkeersbord als dat van het zangfietspad is vermoedelijk nog wat gewilder dan een gewoon verkeersbord. Maar het heeft ons er niet van weerhouden het toch te realiseren. Als we steeds uit zouden moeten gaan van wat er allemaal fout zou kunnen gaan, dan zou waarschijnlijk de helft van onze projecten stranden. Het is dus een bewuste keuze om toch iets dergelijks te maken ondanks dat er een diefstalrisico is. Het enige dat jammer is, is dat we als kleine stichting normaal gesproken al goed op de centen moeten passen en we dus niet ongelimiteerd nieuwe borden kunnen laten maken. Zo diep zijn onze zakken simpelweg niet.”

route-highlight

Op de vraag of de stichting aangifte wil gaan doen antwoord de Graaf: “We wachten nog even. Wellicht krijgt de dief spijt en hangt ie het bord snel weer terug. Wat misschien helpt bij die beslissing is dat de plek van diefstal vol hangt met beveiligingscamera’s van de nabijgelegen brug Holenakker. Het bord is niet zomaar los te schroeven, dus we vermoeden dat er  een goed kiekje van de dader of daders is. We gaan daarvoor binnenkort contact leggen met Rijkswaterstaat.” Toch gaat hij niet persé uit van kwade bedoelingen: “Wellicht was het wel een diefstal voor het goede doel en zien we het bord binnenkort terug opgehangen bij de brug in Tilburg of Oirschot als roep om verlenging van het zangfietspad. Want zeg nou zelf, hoe langer je ongegeneerd Brabantse klassiekers kan zingen, hoe beter!”

Iedereen die naar aanleiding van de diefstal ook overweegt een bord achterover te drukken, krijgt bovendien nog ander advies: “Wij vinden ’t zelf ook een gaaf verkeersbord, maar om daar nou een dief voor te worden? Laat ’t ons gewoon  even weten en we stellen het ontwerp graag ter beschikking zodat je er zelf een bord van kan laten maken.”

 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?